Alice Naber-Lozeman opnieuw Nederlands kampioen eventing

Share
  • 11 oktober 2015 19:06

door: redactie, 11 oktober 2015 19:06

BOEKELO | STEGEN.NET | KNHS

Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen is tijdens de Miltary van Boekelo opnieuw gekroond als Nederlands kampioene eventing. De amazone was de beste Nederlander in de internationale driesterren wedstrijd en mag zich voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen noemen. De wedstrijd werd gewonnen door Nicola Wilson met haar Nederlands gefokte paard Bulana.

Na dressuur en cross stond Andrew Heffernan nog op minimale voorsprong voor Naber in de ranglijst van het NK. Millthyme Corolla, het paard van Heffernan, staat echter niet bekend als een heel voorzichtige springpaard en kreeg ook nu in Boekelo teveel fouten.

Alice Naber neemt met ACSI Peter Parker een hindernis tijdens de cross in Boekelo. foto: Martijn van Kooij

Alice Naber neemt met ACSI Peter Parker een hindernis tijdens de cross in Boekelo.
FOTO: MARTIJN VAN KOOIJ

Ook Alice Naber bleef niet foutloos in het afsluitende springen, maar deed het wel beter en won haar derde titel op rij met ACSI Peter Parker. In de internationale wedstrijd eindigde de combinatie op plaats 19.

Naber is uiteraard blij met haar trouwe partner ACSI Peter Parker die ook nog eens voor de vierde jaar foutloos bleef in de cross van Boekelo. ,,Hij doet altijd zo enorm zijn best, hij wil gewoon altijd voor je werken, dat is ook zijn grootste kwaliteit”, roemt Naber haar 13-jarige paard.

Trots
,,Ik ben echt trots op hem, hij deed het toch maar weer. Dit is het vierde jaar op rij dat hij foutloos de cross van Boekelo aflegt en hij gaat weer fit en gezond mee naar huis. Jammer dat we niet foutloos bleven in het springen, maar verder ben ik super tevreden.”

Achter Naber eindigde Andrew Heffernan met zijn Olympische troef van Londen Millthyme Corolla als tweede in het kampioenschap en op plaats 32 in de wedstrijd. Heffernan was blij dat zijn merrie weer terug was op dit niveau. ,,Het afgelopen seizoen had ze de nodige blessures en tegenslag, ik ben blij dat ze nu weer zo presteert”, vertelt de in Engeland wonende steunpilaar van het Nederlandse team.

Enige Nederlanders
Naber en Heffernan waren de enige Nederlanders die de wedstrijd uitreden en het brons op het NK kon dus niet worden uitgereikt. Tim Lips deed vanwege ziekte niet mee en Merel Blom haakte na de dressuur af omdat haar paard niet fit was.

De landenwedstrijd die onderdeel uitmaakt van de serie FEI Nations Cup wedstrijden werd in Boekelo gewonnen door Ierland. Nederland kreeg, net als veel andere landen, geen compleet team aan de finish in Boekelo, maar wist in de serie toch als vijfde te eindigen.

UITSLAGEN
Individuele klassement
1. Nicola WILSON (GBR) – Bulana – 47,10
2. Blyth TAIT (NZL) – Xanthus III – 49,20
3. Kristina COOK (GBR) – Billy the Red – 50,50

19. Alice NABER-LOZEMAN (* NED) – ACSI Peter Parker – 61,80
32. Andrew HEFFERNAN (* NED) – Millthyme Corolla – 69,80