Nederlandse successen op natte openingsdag CH De Wolden

Share
  • 19 juli 2012 23:45

door: redactie, 19 juli 2012 23:45

VEENINGEN
De eerste dag van het CH de Wolden begon donderdag met hevige regenbuien en geweldige sport, die direct bekroond werd door een Nederlandse overwinning. In de kwalificatierubriek voor de finale van de Kleine Tour met sprongen tot 1.20 m was Young Rider Dennis van den Brink met zijn merrie Wet Wet zijn concurrenten te snel af en won deze rubriek voor de Duitse amazone Cristine Thoma en Fatma met bijna 2 seconden voorsprong. Ook de derde plaats was voor een Nederlandse combinatie, Bart van der Maat op Whitney Amaire voor opnieuw de Duitse Cristina Thoma, dit keer gezeten op de merrie Gazelle and Marriët Hoekstra met Boebka Fee.

De tweede ochtendrubriek, de kwalificatie voor de Youngster Tour voor 6- en 7-jarige paarden werd een prooi voor de Ierse ruiter Conor Drain en zijn merrie Adelien, op de voeten gevolgd door de Nederlander Kristian Houwen en Bibi-sijgje. Derde werd Remco Been en Brigitte B, de vierde plaats werd opgeeist door Jack Broek met Best Choice voor Sander Geerink en Benning Field.

Dennis van den Brink met Wet Wet, een toepasselijke naam op de natte openingsdag.

De middagrubrieken, twee springen in de Midden en de Grote Tour, werden na de hevige regenbuien op het terrein met zandbodem verreden. Winnaar van de eerste groep in de kwalificatierubriek in de Midden Tour, een 1.30 m springen op tijd om de Eurohill Prijs, werd opnieuw gewonnen door de Ierse ruiter Conor Drain, ook al reeds winnaar van het springen in de Kleine Tour. Voor deze kwalificatie had hij de merrie Fine Filly gezadeld.

Winnaar van de tweede groep werd de Nederlander Doron Kuipers met Zinius. In de eerste groep werd de tweede plaats ingenomen door Kristian Houwen met Vona voor de Ierse amazone Sophie Dalm en Unique. Robert Vos en VDL Warlock werd tweede in de tweede groep gevolgd door de Finse Juulia Jylas met Ultrafox.

In de laatste rubriek van de eerste dag, het kwalificatiespringen voor de Grote Prijs van het CH de Wolden werd het podium volledig bezet door Nederlandse ruiters. Opnieuw was de eerste prijs voor de Nederlandse Young Rider, Dennis van den Brink, een uiterst talentvolle jonge ruiter uit Nijkerkerveen met de KWPN gefokte merrie Wianta W. Tweede werd Michael Greve uit het naburige De Schiphorst. Derde werd Sander Geerink, gevolgd door Doron Kuipers en Kirsten Rikkert.
[Stegen.net]