Sander Geerink en Global de besten op Outdoor Zuidwolde

Share
  • 19 september 2021 20:31

door: Steven Stegen, 19 september 2021 20:31

📌 Veeningen

Sander Geerink won zondag de afsluitende Grote Prijs van Outdoor Zuidwolde. Op het goed bezette en druk bezochte evenement klopte de 30-jarige ruiter de concurrentie met Global (v. Cardento).

Geerink reed als vijfde van de negen deelnemers in de barrage en zette met Global de winnende rit neer. ,,Het kon sneller, maar ik had vandaag geluk”, aldus Geerink.

Sander Geerink.
📸 Steven Stegen

De laatste starter in de barrage, Eric ten Cate met Incredible, was inderdaad sneller, maar de ruiter uit Geesteren kreeg een fout op de laatste oxer. ,,Jammer, maar als je geen risico’s neemt dan win je zeker niet”, aldus Ten Cate.

Een prima tweede plaats was er voor Karim Fares en zijn ervaren Captain Z. De Duitse Caroline MĂĽller werd met Garfield derde.

Emile Karim Fares Captain Z
Karim Fares eindigde met Captain Z op de tweede plaats op Outdoor Zuidwolde.
📸 Steven Stegen

Willem Greve verscheen in Veeningen aan de start met zijn toppaard Carambole en zette een makkelijke en overtuigende nulronde neer. Greve trok zich wel terug voor de barrage. Hij was vooral naar het Drentse evenement gekomen om ritme op te bouwen richting Barcelona.

Verkopen

Winnaar Sander Geerink genoot van zijn zege, die goed was voor € 2500,-. ,,Ik rijd Global sinds maart. Het is een paard met een super instelling, maar je merkt wel dat hij prijsuitreikingen nog wat spannend vindt. Uiteindelijk is het doel om het paard te verkopen. En dat vind ik ook prima. Ik ben niet iemand met enorme sportieve aspiraties. Als een paard goed wordt verkocht is dat voor iedereen mooi. Ik zeg maar zo: je kunt een paard ook te lang houden.”