Callista Leeuwerke ‘lest best’ op CH Groningen

Share
  • 28 augustus 2012 14:33

door: redactie, 28 augustus 2012 14:33

GRONINGEN
Het was een duidelijk geval van ‘lest best’dinsdag bij de start van het CH Groningen. In de ZZ-Licht dressuur pakte Callista Leeuwerke met Zhivago de overwinning.

Leeuwerke, getrouwd met springruiter Claus Beishuizen, werd door de jury unaniem aan kop gezet met Zhivago met 231 en 237 punten. Jarmilla Peterson eindigde op de tweede plaats. Zij werd met Don Chello beloond met 218 en 224 punten. Beide combinaties zijn ook via het kampioenschap al geplaatst voor de Hippiade. De derde plek in het Stadspark was voor Annet Koning en Odilia Arkema pakte de vierde plaats.

Callista Leeuwerke met Zhivago. ©Roos Meertens

De kür op muziek klasse Z2 werd verrassend gewonnen door Loes Corsel uit Coevorden. De geroutineerde amazone behaalde met Andreo (v. Sandreo) 67,750% en dat was knap, want het was pas de tweede wedstrijd van deze nieuwe combinatie. Met deze score waardeerden de juryleden Hergen van Hall en Mirjam Drenth haar duidelijk hoger dan de nummer twee, Carlien Bos met Wannebe (65,375%). De derde plaats was voor Corrie Rave en haar schimmel Arragon. Veel paarden toonden in deze kür spanning en er was sprake van een duidelijk klasseverschil met de ZZ-Licht.

Jur Vrieling werd vanwege de zilveren teamplek in Londen in het zonnetje gezet. ©Jarmilla Peterson

Springruiter Jur Vrieling werd, samen met eigenaar Wiepke van de Lageweg van Bubalu, in het zonnetje gezet vanwege zijn zilveren teammedaille op de Olympische spelen. Ook in Groningen vierde hij sportief succes; hij won het Speel uw spel in de klasse Z. Stalamazone Suzanne Tepper deed dat later in de ZZ. In de klassieke parcoursen was Yvonne van Dijk uit Veendam niet te kloppen, ze won zowel de Z als de ZZ.

De ereklasse tuigpaarden, met als inzet het Nederlands kampioenschap, werd gewonnen door Lambertus Huckriede en zijn succesvolle Unaniem. De rijder uit Usselo won daarmee opnieuw een replica van de Zilveren Martinitoren. Inmiddels heeft Huckriede er een stuk op tien van staan. Maar om het origineel te winnen moet hij vijf keer met hetzelfde paard winnen. Goede tweede werd Leendert Veerman uit Wittelte.
[Stegen.net]