Callista Leeuwerke maakt met Santo’s Zhivago indruk tijdens CH Marum

Share
  • 13 juli 2014 17:35

door: redactie, 13 juli 2014 17:35

blokjeMARUM | STEGEN.NET
Callista Leeuwerke heeft zondag tijdens het CH Marum twee overwinningen behaald in de zwaarste dressuurrubriek. Ze kwam aan de start met Santo’s Zhivago.

Callista Leeuwerke met Zhivago

Callista Leeuwerke met Zhivago (archief).
©ROOS MEERTENS

Leeuwerke won de eerste proef in de Prix St. Georges met een zeer royale voorsprong. Ze werd beloond met 69,87% en liet daarmee Laura Zwart net Zandokan Smh (64,54%) en Jarmilla Peterson met Don Chello (62,11%) ruim achter zich. In de tweede proef, in handicap met de Intermédiare I, won Leeuwerke opnieuw, nu met 65,20%. Zwart werd weer tweede en Janien de Lange met Varanassi derde.

De eerste proef in de ZZ-zwaar werd een prooi voor Marloes Oosterhof met Asimone B. De combinatie van de LR Delfzijl behaalde 64% en dat betekende een kleine voorsprong op Fries kampioen Benjamin Bakker, die met Ulissa wel te maken had met een nogal uiteenlopende waardering van de twee juryleden.

Deelnemers en organisatie troffen het met het weer. Zoals bekend zou het CH Marum in mei worden verreden, maar toen gooide de overvloedige regenval roet in het eten. Nu was er sprake van een hete zaterdag en een bewolkte en wat fissere zondag, waarop het heerlijk rijden was.