Executieverkoop in HCE na conflict tussen huurder en eigenaar

  • 19 september 2012 10:06
door: Steven Stegen, 19 september 2012 10:06

ERICA
Paarden, zadels en andere inboedel van het hippisch centrum Emmen in Erica worden donderdag tijdens een executieverkoop verkocht. Dat bevestigt Bert van Mispelaar, de huurder van de accommodatie.

Hij is al geruime tijd in conflict met de eigenaar van de manege, Velzing beheer. Er werd vorig jaar al beslag gelegd op spullen van de huurder, nadat een huurachterstand was ontstaan. De rechter bepaalde later dat de spullen terug moesten naar Van Mispelaar. Ook werd toen een betalingsregeling getroffen.

Volgens de huurder houdt hij zich aan die afbetalingsregeling. Van Mispelaar is daarom verbaasd en kwaad over de executieverkoop. Eigenaar Johan Velzing van de manege zegt dat hij tot het laatste moment heeft geprobeerd om er met Van Mispelaar uit te komen. ,,Ik heb hem een heel goed voorstel gedaan. Eigenlijk heb ik ‘m acht jaar lang de hand boven het hoofd gehouden. Het is nu klaar. De rechter heeft bepaald dat Van Mispelaar nu z’n schuld moet betalen.” Volgens Velzing bedraagt de betalingsachterstand minimaal 75.000 euro. ,,Ook na de veiling moet hij huur blijven betalen, want de huur loopt nog tot in 2014 door”, zegt Velzing. ┬áDe veiling begint donderdag om 9.00 in het HCE.
[Stegen.net]