archief
contact
+31 6 53239630

Paarden hippisch centrum Emmen nog niet geveild

Beeld van de handelswaar en de wachtende belangstellenden in het HCE. ©Steven Stegen

EMMEN | STEGEN.NET

De executieverkoop in het hippisch centrum Emmen trok donderdagmorgen flink wat nieuwsgierige kijkers en een handvol handelaren naar de manege. Maar ze kwamen van een koude kermis thuis: de verkoop van paarden en pony’s ging niet door, terwijl een reeks zadels pas later op de dag onder de hamer komt.

Johan Velzing, eigenaar van de manege, had op de veiling aangestuurd, omdat de huurder van de manege, Bert van Mispelaar, een schuld van 75.000 euro zou hebben wegens niet betaalde huur. Ruim een uur nadat de veiling zou beginnen kijkt Velzing niet al te vrolijk. Hij heeft net gehoord dat de aangekondigde verkoop van de paarden en pony’s niet doorgaat. ,,De deurwaarder heeft de zaken niet voor elkaar, het is een puinhoop”, moppert Velzing.

Beeld van de handelswaar en de wachtende belangstellenden in het HCE. ©Steven Stegen

Alice Kam van het deurwaarderskantoor zegt niet anders te kunnen. ,,Op het laatste moment hebben zich mensen gemeld die deels eigendomspapieren tonen en sommigen hebben lease-overeenkomsten. De situatie is daardoor onduidelijk. We zullen eerst helder moeten hebben hoe de verhoudingen liggen, voordat we kunnen verkopen. Dat kan nog wel een week duren.”

Intussen lopen bij sommige bezoekers de emoties op. Een vrouw gaat in discussie over het paard waarop haar dochter rijdt. ,,Het paard moet regelmatig getraind worden. Hoe moet dat nu?” zo vraagt de vrouw zich radeloos af. Een medewerker stelt haar gerust. ,,De paarden blijven waar ze nu staan en krijgen gewoon te eten hoor.”

Mededelingen op de deur bij de ingang. ©Steven Stegen

Veel kijkers zijn na een uur wachten, zonder dat de kantine open is en er koffie verkrijgbaar is, het wachten beu. En ook de ongeveer 30 zadels die over de bakrand hangen lijken niet erg in de smaak te vallen. ,,Er zit weinig bijzonders tussen”, zegt een man. ,,Die leveren hooguit een paar tientjes per stuk op.”

Een vrouw: ,,Heel triest dat het zo ver is gekomen. Beide partijen hebben waarschijnlijk schuld aan deze situatie, maar ik weet wel dat Bert hier de manege weer aan de loop heeft gekregen.” Een ander: ,,Maar hij is al uit meerdere maneges vertrokken met problemen.” Dat de veiling uiteindelijk in elk geval vandaag niet meer doorgaat verbaast een andere man niet. ,,Dat zie je vaak in dit soort situaties. Ook lijkt het slecht voorbereid. De zadels hebben geen kavelnummers gekregen en er is ook geen lijst. Er is zelfs geen koffie. Daar hadden ze vandaag in elk geval nog iets mee kunnen verdienen.”

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
6 comments

Comments are closed.