Henk Frederiks pakt ZZ-zege op CH Parkstad Veendam

  • 17 september 2012 08:51
door: redactie, 17 september 2012 08:51

VEENDAM | STEGEN.NET

Henk Frederiks deed het afgelopen weekend voor het eerst mee op het CH Parkstad Veendam. De positieve verhalen van zijn collega’s deden hem besluiten de reis vanuit de Flevopolder naar het park Borgerswold te maken. En dat was niet voor niets: Frederiks pakte de overwinning in het ZZ-klassiek.

Het ZZ-springen in Veendam was met 19 combinaties goed bezet. Het compacte parcours was best lastig. Maar niet voor Henk Frederiks en zijn schimmel Voltage B. Nadat ze eerst een foutloze ronde hadden afgeleverd reden ze een foutloze ingebouwde barrage in een tijd van 37.46.

Henk Frederiks en Voltage B op weg naar de overwinning. ©Steven Stegen.

Frederiks was pas de derde deelnemers in de ZZ, maar zijn snelle rit werd niet meer verbeterd in dit klassieke parcours. De tweede plaats ging naar Shanice Roozeboom en haar paard Windsor. In de klasse Z won Yvonne  van Dijk haar thuiswedstrijd.
[Stegen.net]