Indoor Groningen: Henk Frederiks doet goede zaken in ZZ-klasse

  • 2 januari 2020 19:01

door: redactie, 2 januari 2020 19:01

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Henk Frederiks deed donderdag bij Indoor Groningen goede zaken in de eerste wedstrijd van de klasse ZZ. Hij werd daarin tweede en vierde. Winnaar werd Marwin van den Nieuwenhuizen.

In de kop van het klassement waren de verschillen minimaal in dit twee fasen parcours, dat was gebouwd door Jos Brinkman. Marwin van den Nieuwenhuizen zette met E-Jopie R (v. Indoctro) de snelste rit neer. Hij had 30.28 nodig voor het tweede gedeelte van het parcours.

Henk Frederiks met Habab, waarmee hij tweede werd in het ZZ twee fasen.
📸 Steven Stegen

Goede tweede was Henk Frederiks, die met Habab niet heel snel leek te rijden, maar een uitgekiend traject wist af te leggen en overal scherp binnendoor reed. Met een tijd van 30.56 seconden deed de ruiter uit Wapserveen weinig onder voor Van Nieuwenhuizen.

Frederiks had daarvoor al een snelle rit neergezet met Captain Beefheart MVDL (v. Eurocommerce Berlin), een rit die goed bleek voor de vierde prijs. Plaats drie was voor Maurice Stevens en Grey Breitling (v. Breitling LS).