Opnieuw brons voor Frank Hosmar op Paralympics

Share
  • 4 september 2012 17:57

door: redactie, 4 september 2012 17:57

LONDEN
En opnieuw is het brons voor Frank Hosmar. De ruiter uit Haarle eindigde op de Paralympics ook in de kür op muziek als derde. Goud ging naar de Belgische Michele George met Rainman, zilver was voor Britse Sophie Wells en de in Nederland gefokte Pinocchio. Daarme was het podium hetzelfde als afgelopen zondag in de individuele test in Grade IV.

Tevredenheid bij Frank Hosmar na zijn kür met Alphaville. ©Jon Stroud

Hosmar, een leerling van Adelinde Cornelissen, was natuurlijk zeer tevreden. ,,Het was gewoon perfect. Helemaal foutloos en zo mooi op de muziek. Ik ben er echt super blij mee”, kijkt de 44-jarige ruiter uit Grade IV terug op zijn finaleproef. ,,Dit was de eerste keer dat Alphaville in een officiële wedstrijd een Kür liep en dan gelijk met een persoonlijk record.”

Hosmar reed een foutloze, erg goed gereden proef met nog meer oprichting dan de voorgaande dagen. De eenvoudige galopwissels waren fantastisch uitgevoerd en liepen heel mooi gelijk met de muziek van Pink Floyd. De vijf juryleden waardeerden Frank’s laatste optreden op zijn eerste Paralympics met 78,600 procent.

Met twee bronzen medailles is Hosmar de meest succesvolle Nederlandse ruiter in Greenwich park. ,,Deze Spelen vergeet ik nooit meer. Niet zozeer de wedstrijd op zich, want die rijd ik bijna elke week. Wel het megastadion en dan zoveel mensen. Dat maken wij normaal nooit mee. Het zit hier gewoon vol. Na de proef krijgen we enorm veel applaus, zo enthousiast, dat geeft een fantastisch gevoel.”
[Stegen.net | KNHS]