Dressuurgala prachtig sluitstuk geslaagd NIC Assen

Share
  • 15 oktober 2012 10:20

door: Steven Stegen, 15 oktober 2012 10:20

ASSEN
Dat de dressuursport leeft werd zondagavond tijdens het NIC nog weer eens meer dan duidelijk. Duizenden fans genoten van het dressuurgala, ter afsluiting van het NIC. Thamar Zweistra was erg succesvol: ze won de kür van de Grand Prix en werd tweede in de kür lichte tour, achter winnares Christa Larmoyeur.

Het dressuurgala was in alle opzichten een waardig slotstuk van het Noordelijk Internationaal Concours in de TT-hal. Er waren diverse shows te zien, onder meer een pas de deux van Adelinde Cornelissen en Frank Hosmar. Cornelissen won tijdens de Olympische Spelen in Londen zilver en Frank Hosmar won tweemaal brons bij de Paralympische Spelen eveneens in Londen.

Adelinde Cornelissen en Frank Hosmar bedanken het publiek. ©Mariol Middel

Verder gaf de dressuurstal van Christa Larmoyeur een show, samen met zangeres Sarie van Delden en werden de ponyruiters van SEO uit Schildwolde na een show in het zonnetje gezet in verband met hun overwinning op de hippiade.

Tevens waren er twee wedstrijden, in de Lichte Tour en in de Zware Tour, beide met een kür op muziek. De kür in de Lichte Tour werd gewonnen door Christa Lamoyeur uit Winschoten met Aston Martin Nl. De combinatie behaalde een mooie score van 74,042%. Zweistra kwam met Hexagon’s Zodinde tot 73,417%. Bennie van Es werd derde met Willem van Nassau (70,750%). Daarna volgde Adelinde Cornelissen met Tiara.

In de Grand Prix domineerde Stal Hecagon. Thamar Zweistra zegevierde met Hexagon’s Truman (74,208%), gevolgd door Laurens van Lieren met Hexagon’s Wellnetta (71,292%). Diederik van Silfhout mocht met Vorst D. als derde aansluiten.
[Stegen.net]