Dressuurgala mooie afsluiting van 58e NIC Assen

Share
  • 14 oktober 2013 17:30

door: redactie, 14 oktober 2013 17:30

ASSEN | Stegen.net
Anky van Grunsven mag dan niet meer zo vaak in de wedstrijdpiste verschijnen, de Brabantse dressuurvedette blijft nog altijd een publiekslieveling. Dat bleek zondagavond nog maar eens weer tijdens het dressuurgala, waarmee het 58e NIC Assen werd afgesloten.

De honderden bezoekers lieten een daverend applaus klinken, nadat Anky van Grunven haar clinic met Daniëlle Heijkoop had afgesloten. Met een boeiende en leerzame clinic kreeg de dressuuravond van het NIC extra glans. Op duidelijke en humoristische wijze, gaf Van Grunsven aanwijzingen aan haar pupil te paard.

Daniëlle Heijkoop voerde die aanwijzingen keurig uit. Zelf gaf Heijkoop vanaf het paard ook uitleg. Overigens is Daniële Heijkoop een van Nederlands talenten. Dit jaar maakte ze deel uit van het Nederlandse team dat bij het Europees Kampioenschap in Herning uitkwam. Na Adelinde Cornelissen en Edward Gal was Heijkoop de beste Nederlandse daar.

Christa Larmoyeur won de kür Intemédiare I met Aston Martin NL. ©Mariol Middel

Christa Larmoyeur won de kür Intemédiare I met Aston Martin NL.
©Mariol Middel

Naast de clinic waren de dressuurwedstrijden interessant voor de bezoekers. De Intemédiaire-I kür werd gewonnen door Christa Larmoyeur uit Winschoten. Met Aston Martin NL (v. Uphil) kreeg Larmoyeur een goede waardering van de jury: 76.38%. Het was al weer een tijdje geleden dat Larmoyeur zelf in de piste kwam. ,,Een beetje spanning heb ik wel, want je wilt als winnaar van vorig jaar voor noordelijk publiek natuurlijk goed voor de dag komen”, aldus Christa.

Een hele belevenis
Patrick van der Meer uit Naaldwijk werd met Floris Van de Helle (v. Fiderhit) tweede en Saskia Poel derde. Op Unforgettable (v Olivi) behaalde ze een score van 73.63%. Trea Mulder stuurde Brinkhof’s Zaira naar de vierde plaats. Corrie Rave werd met haar schimmel Aragon zevende. ,,Een hele belevenis, zo tussen het zware geschut. We zijn een ervaring rijker”, aldus de amazone uit Alteveer.

Annemieke Vincourt uit Veeningen eindigde op de achtste plaats. Het was haar laatste proef met Wondrous Star van haar Australische compagnon Alicia Fielmich. Het paard gaat binnenkort op transport naar Australië.

De Kür op Muziek Grand Prix werd gewonnen door Patrick van der Meer. De deelnemer aan de Olympische Spelen van verleden jaar in Londen toonde met Zippo (v. Rouseau) zijn klasse. De jury waardeerde zijn Kür op Muziek met 78%, maar liefst 2% hoger dan de uitvoering die Kirsten Beckers (Alblasserdam) in de piste legde. Monique Peutz, internationaal jurylid uit Groningen, zei dat het optreden van Van der Meer een voorbeeld was. ,,Zo hoort een Kür op Muziek er uit te zien. Het lijkt allemaal zo simpel, maar het zit zo goed in elkaar wat Van der Meer doet. Hele mooie series en ook prima pirouettes. Een voorbeeld.”