archief
contact
+31 6 53239630

Dressuurgala mooie afslui­ting van 59e editie NIC Assen

ASSEN — Het 59e NIC in Assen werd zondag­avond afge­slo­ten met een dres­suur­ga­la. Adelinde Cornelissen verzorg­de een clinic en er waren twee wedstrij­den te zien, met ster­ke debu­ten van Aston Martin NL in de Grand Prix en President’s Zaragoza in de lich­te tour. 
Christa Larmoyeur met Aston Martin NL

ASSEN | STEGEN.NET

Het 59e NIC in Assen werd zondag­avond tradi­ti­o­neel afge­slo­ten met een dres­suur­ga­la. Adelinde Cornelissen verzorg­de een clinic en er waren twee mooie wedstrij­den te zien.
Christa Larmoyeur met Aston Martin NL
Aston Martin NL maak­te onder Christa Larmoyeur een succes­vol debuut in de Grand Prix en werd twee­de.
STAL LARMOYEUR / ROLAND HITZE

In de kür op lich­te tour-niveau was Patrick van der Meer de uitschie­ter. Met Coco-Chanel (v. Sandreo) won hij afge­te­kend met een hoge score van 76,31%. De twee­de plaats was voor Marieke van der Putten, die met Glock’s Federleicht tot een score van 73,88% kwam. En Emmelie Scholtens liet President’s Zaragoza (Jazz x Voltaire) sterk debu­te­ren met een derde plaats met 71%.

NIC Assen. Emmelie Scholtens met President's Zaragoza
Emmelie Scholtens werd met de debu­te­ren­de President’s Zaragoza derde in de lich­te tour.
ROLAND HITZE

De Grand Prix kür werd gewon­nen door Yessin Rahmouni en Floresco Nrw. Christa Larmoyeur reed Aston Martin NL voor het eerst op dit niveau en dat pakte prima uit met een mooie score van ruim 70%. Dit debuut was goed voor de twee­de plaats. In 2011 debu­teer­de Aston Martin NL in Assen in de ZZ-zwaar en een jaar later in de lich­te tour. Larmoyeur was nu negen maan­den niet met de vos van huis geweest om hem in alle rust te kunnen voor­be­rei­den op de Grand Prix.

Adelinde Cornelissen met Aqiedo
Adelinde Cornelissen verzorg­de een clinic met Aqiedo.
KITTY NIJHOLT

Adelinde Cornelissen verzorg­de een clinic met één van haar jonge­re talen­ten, in dit geval Aquido. Ze ging in op de oplei­ding van een dres­suur­paard tot aan de Grand Prix.

gerelateerde berichten
Total
1
Share