Dressuurgala mooie afsluiting van 59e editie NIC Assen

  • 13 oktober 2014 20:43
door: Jarmilla Peterson, 13 oktober 2014 20:43

ASSEN | STEGEN.NET

Het 59e NIC in Assen werd zondagavond traditioneel afgesloten met een dressuurgala. Adelinde Cornelissen verzorgde een clinic en er waren twee mooie wedstrijden te zien.
Christa Larmoyeur met Aston Martin NL

Aston Martin NL maakte onder Christa Larmoyeur een succesvol debuut in de Grand Prix en werd tweede.
STAL LARMOYEUR / ROLAND HITZE

In de kür op lichte tour-niveau was Patrick van der Meer de uitschieter. Met Coco-Chanel (v. Sandreo) won hij afgetekend met een hoge score van 76,31%. De tweede plaats was voor Marieke van der Putten, die met Glock’s Federleicht tot een score van 73,88% kwam. En Emmelie Scholtens liet President’s Zaragoza (Jazz x Voltaire) sterk debuteren met een derde plaats met 71%.

NIC Assen. Emmelie Scholtens met President's Zaragoza

Emmelie Scholtens werd met de debuterende President’s Zaragoza derde in de lichte tour.
ROLAND HITZE

De Grand Prix kür werd gewonnen door Yessin Rahmouni en Floresco Nrw. Christa Larmoyeur reed Aston Martin NL voor het eerst op dit niveau en dat pakte prima uit met een mooie score van ruim 70%. Dit debuut was goed voor de tweede plaats. In 2011 debuteerde Aston Martin NL in Assen in de ZZ-zwaar en een jaar later in de lichte tour. Larmoyeur was nu negen maanden niet met de vos van huis geweest om hem in alle rust te kunnen voorbereiden op de Grand Prix.

Adelinde Cornelissen met Aqiedo

Adelinde Cornelissen verzorgde een clinic met Aqiedo.
KITTY NIJHOLT

Adelinde Cornelissen verzorgde een clinic met één van haar jongere talenten, in dit geval Aquido. Ze ging in op de opleiding van een dressuurpaard tot aan de Grand Prix.