Zwarte parel Totilas komt naar Assen

  • 12 oktober 2009 15:24

door: redactie, 12 oktober 2009 15:24

ASSEN – De zwarte parel gaat schitteren tijdens het NIC Assen. Het bestuur maakte vandaag bekend dat Edward Gal en zijn wonderpaard Totilas zijn gestrikt om deel te nemen aan de kür op zondagavond. Het wordt het eerste optreden na het succesvolle EK.

Met het duo Gal/Totilas en Adelinde Cornelissen/Parzival mag nu al gezegd worden dat de dressuurliefhebbers tijdens het eerste NIC in Assen niets te kort zullen komen. Gal komt graag naar de Drentse hoofdstad. ,,Deze wedstrijd past heel goed in ons schema waarin we ons voorbereiden op het wereldbekerseizoen”, aldus Gal. Adelinde komt niet aan de start in de Grand Prix, maar rijdt zondag wel een clinic en de kür.

Volgens voorzitter Max Becherer van het NIC krijgt de dressuur steeds meer ruimte op zijn evenement. ,,We willen nadrukkelijk een podium bieden. Als je dan van deze wereldtoppers aan de start krijgt, dan mag je wel spreken van een enorme impuls.”

Stegen.net