Wim Ernes nieuwe bondscoach dressuur

Share
  • 27 oktober 2012 11:31

door: redactie, 27 oktober 2012 11:31

ERMELO
Wim Ernes wordt de opvolger van bondscoach dressuur Sjef Janssen, zo meldt de Telegraaf. Het internationale dressuurjurylid zat tijdens de Olympische Spelen van Londen nog in één van de zeven juryhokjes. De KNHS wilde het nieuws pas maandag naar buiten brengen, maar het is nu dus uitgelekt.

Volgens de KNHS is de Limburger de ideale vervanger van Janssen, omdat hij als zogenaamd ’O-jurylid’ (Internationaal jurylid) precies op de hoogte is van de vereisten voor dressuurruiters en amazones op het hoogste niveau.

Maar het verdwijnen van Ernes als jurylid is mogelijk wel een lastige kwestie voor de Nederlandse dressuur. Een vaderlands jurylid op het hoogste niveau is politiek gezien belangrijk in jurysporten. De KNHS gaat dan ook snel kijken naar een opvolger van Ernes. In principe lopen er nog enkele Nederlandse O-juryleden rond, zoals Francis Verbeek en Ghislain Fouarge. Maar dat groepje moet worden uitgebreid. Oud-bondscoach Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel wordt genoemd als toekomstige vervanger van Ernes.