Dressuuricoon Wim Ernes krijgt gouden KNHS-speld

Share
 • 1 november 2016 09:32

door: KNHS, 1 november 2016 09:32

Schimmert | KNHS

Wim Ernes, dressuuricoon voor de Nederlandse paardensport, heeft in zijn woonplaats Schimmert de gouden KNHS-speld ontvangen. Ernes krijgt de speld voor zijn enorme verdiensten voor de totale Nederlandse paardensport.
Wim Ernes

Wim Ernes

Aan het einde van deze Olympische periode die Wim vanwege zijn gezondheid niet volledig kon afronden, wil de KNHS Wim Ernes eren en waarderen vanwege zijn grote betekenis voor de KNHS en de paardensport als totaal.

Wim heeft twee succesvolle periodes als bondscoach dressuur gekend. Maarten van der Heijden, topsport directeur van de KNHS vertelt: ,,Wim betekent ongelofelijk veel voor de Nederlandse paardensport. Zijn begeesterde inzet om de rijkunst en het juryschap van velen te vergroten, is ongeëvenaard.”

Langdurig stempel
Volgens Van der Heijden drukte Ernes langdurig zijn stempel op de Nederlandse dressuur. ,,In de jaren ’90 van de vorige eeuw was hij al een periode succesvol bondscoach, een rol die hij in 2013 weer vol overgave heeft opgepakt. De laatste jaren is vooral deze rol als bondscoach in beeld geweest, maar zijn betekenis voor de ontwikkeling van de opleiding en bijscholing van zowel KNHS- als FEI-juryleden is ook van onschatbare waarde. Wim bezit het vermogen mensen te verbinden, te laten samenwerken en een ambiance te creëren waarin een ieder zich thuis voelt.”

Voor aanvang van zijn bondscoachschap in 2013 was Wim Ernes bovendien bijna elke week in functie als internationaal FEI-jurylid op topconcoursen en internationale kampioenschappen, waarbij de jurering van de Olympische Spelen in Londen 2012 een hoogtepunt was. ,,In die jury-rol is hij van essentiële waarde gebleken voor de Nederlandse en internationale paardensport. De KNHS wil haar waardering voor al het werk van Wim Ernes graag onderstrepen met de toekenning van de gouden KNHS-speld.”

 • Belangrijkste wapenfeiten van het Nederlandse dressuurteam onder leiding van bondscoach Wim Ernes:
 • 1994 WK Den Haag, team zilver
  1996 OS Atlanta, team brons
  2013 EK Herning, team zilver
  2014 WK Caen, team brons
  2015 EK Aken, team goud