Gerco Schröder met London tweede in GCT Abu Dhabi

Share
  • 25 november 2012 11:49

door: redactie, 25 november 2012 11:49

ABU DHABI
Gerco Schröder is zaterdagavond in de Grote Prijs van Abu Dhabi, de finale van de lucratieve Global Champions Tour, als tweede geëindigd met zijn olympische succespaard Eurocommerce Londen. Daarmee pakte hij afgelopen zomer in Londen tweemaal zilver. Katharina Offel pakte met Fidji Island de overwinning.

Gerco Schröder stuurde de hengst in beide manches foutloos rond en tikte ook in de barrage, waarin hij als eerste moest, geen balk af. Zijn eindtijd van 37,27 seconden was echter net niet voldoende voor de hoofdprijs van 132.000 euro.

Gerco Schröder met Eurocommerce London in aktie in Abu Dhabi. ©GCT

Schröder: ,,London sprong werkelijk fantastisch. Misschien had ik in de lijn naar de dubbel iets meer tempo kunnen maken. Dat heb ik niet gedaan omdat London in de eerste manch de bovenste paal van de insprong toucheerde. Dat risico was me te groot, maar achteraf had de wending scherper gekund.”

Harrie Smolders rijdt geconcentreerd met Exquis Walnut de Muze. ©GCT

Harrie Smolders werd met Exquis Walnut de Muze derde, goed voor 60 mille. Hij haalde door een lichte tijdsoverschrijding in het eerste parcours, die hem op 1 strafpunt kwam te staan, de beslissende omloop niet. Hetzelfde overkwam de Britse routinier Michael Whitaker (Antello Z).

Marc Houtzager (Sterrehof’s Tamino) begon met een 0-ronde maar liep in de tweede manche 8 strafpunten op. Niettemin deed hij als elfde in de eindrangschikking nog een bescheiden greep in de prijzenpot, 4000 euro. Maikel van der Veuten (VDL Groep Verdi) strandde vroegtijdig door één springfout en een matige tijd in het openingsparcours.

Edwina Tops-Alexander won de editie 2012 van de Global Champions Tour, net als in 2011. Ze zette over het hele seizoen de beste prestatie neer met haar 16-jarige paard Cevo Itot du Chateau.