Gerco Schröder zevende in Bordeaux met haperende London

Share
  • 10 februari 2013 19:25

door: redactie, 10 februari 2013 19:25

BORDEAUX
Gerco Schröder heeft aan de wereldbekerkwalificatie in Bordeaux niet al te veel punten overgehouden. De Twentse springruiter bereikte zaterdagavond met zijn olympische succespaard London, tweemaal zilver, probleemloos de barrage. Daarin ging het mis, al voor aanvang. De hengst schrok ergens van en ging daardoor te laat van start. De klok stond toen al op 12 seconden. Dat viel niet meer goed te maken.

,,In de hoek voor de piste stonden zeker 15 parcourshulpen en daar reageerde London heftig op”, zei Schröder, die zich niet kon herinneren ooit zoiets meegemaakt te hebben met dit rijdier. De combinatie liet vervolgens wel alle balken liggen, was ook nog vrij snel, maar liep door tijdsoverschrijding toch 6 strafpunten op en eindigde als zevende. De beloning was 4500 euro en 10 WB-punten. Daarmee kwam hij de top 20 binnen. Tijdens Indoor Brabant in Den Bosch zal Schröder opnieuw moeten scoren om de finale in Göteborg te bereiken.

Gerco Schröder met Eurocommerce London. (archief). ©GCT

Gerco Schröder met Eurocommerce London. (archief). ©GCT

De hoofdprijs van bijna 50 mille was in Frankrijk voor Hans-Dieter Dreher. De Duitser stuurde de hengst Magnus Romeo in de beslissende omloop na 34,25 seconden foutloos voorbij de finishlijn. Daarmee troefde hij de Zweed Henrik von Eckermann (Gotha) en de Française Pénélope Leprevost (Nayana) af.

Maikel van der Vleuten maakte met VDL Groep Verdi twee springfouten in het eerste parcours. Op de hindernissen 3 en 4 ging het mis. ,,Achteraf kan ik mezelf verwijten dat ik daar misschien net niet scherp genoeg heb gereden. Daarna kwamen we nergens meer in de problemen.”

Jeroen Dubbeldam (Utascha SFN) verliet de ring voortijdig. Hij staakte de strijd na een weigering van de merrie op de driesprong. Daarvoor waren er al twee palen in het zand geploft. ,,We hadden hier punten moeten pakken om ons nu al te verzekeren van een startpositie in de finale”, was de reactie van de routinier uit Weerselo.