Mooie promotie voor parcoursbouwer Jos Brinkman

Share
  • 4 november 2012 19:36

door: redactie, 4 november 2012 19:36

ALBERGEN
Een mooie promotie voor parcoursbouwer Jos Brinkman uit Albergen. Hij mag nu ook internationale parcoursen t/m level 3 bouwen, nadat Brinkman een intensieve cursus volgde in Aken. Hij is niet de enige, ook Limburger Henk Linders mag nu op hetzelfde niveau aan de slag.

Beide Nederlanders slaagden aan de ‘Aachen school of Course Design’, die in 2004 werd opgezet door de internationaal vermaarde Duitse parcoursbouwers Arno Gego en Olaf Pedersen en Leopoldo Palacios uit Venezuela, Honorary Vice-President van de FEI.

Brinkman, die medewerker is bij de opleiding paardenhouderij van AOC Oost in Enschede, doorliep de cursus in Aken gedurende zes lange dagen, waarbij theorie, het tekenen van parcoursen en het daadwerkelijk bouwen in de praktijk de hoofdmoot vormden. Vooral de uitleg over keuzes voor bepaalde lijnen in het parcours en de afstanden van de hindernissen onderling vormden daarbij de hoofdmoot.

Parcoursbouwer Jos Brinkman, natuurlijk met onafscheidelijke pet. ©Alexander Kamp

Brinkman geniet als parcoursbouwer al grote bekendheid in Oost-Nederland en is bijvoorbeeld al jaren verantwoordelijk voor de springconcoursen tijdens de Almelose Ruiterdagen en bouwt al vele jaren tijdens het CSI Twente, waar hij ook al eens met de vermaarde Olaf Pedersen samenwerkte.

Ook op vele landelijke concoursen in de regio is Brinkman present als hoofdparcoursbouwer waar hij meestal assistenten onder zijn hoede heeft. Met de FEI-promotie van Brinkman wordt de kwaliteit van de hippische springsport in Oost Nederland nog maar eens onderstreept. Brinkman mag nu op alle internationale hippische evenementen bouwen t/m vijf sterren. Alleen de Olympische Spelen zijn voor Brinkman nog een brug te ver, dan heeft hij FEI level 4 nodig, ook wel de O-status genoemd.