Sterke Drentse kampioenen in zwaarste rubrieken pony’s

Share
  • 18 februari 2017 19:14

door: redactie, 18 februari 2017 19:14

Beilen | STEGEN.NET

Saskia Brinkman (klasse Z cat. C), Irene van den Hof (Z cat. D/E) en Roos Hansman (ZZ) grepen zaterdag in de manege van de Stroomruiters de zwaarste Drentse titels bij de pony’s.
Saskia Brinkman werd met Hentel Drents kampioen in de klasse Z cat. C. foto: Steven Stegen

Saskia Brinkman werd met Hentel Drents kampioen in de klasse Z cat. C.
FOTO: Steven Stegen

In de zwaarste rubrieken was de deelname niet megagroot, maar de strijd was toch heel spannend en en werd fanatiek gereden. In de ZZ cat D/E wist Roos Hansman als enige in beide omlopen foutloos te blijven. Zij hoefde met haar E-pony Davanti geen barrage te rijden om de Drentse titel mee naar huis te kunnen nemen. Met een totaal van 8 strafpunten werd Boaz Sharon tweede met Dirk.

In de Z cat. D/E was er wel een barrage nodig om de kampioen aan te wijzen. In een rechtstreeks duel met Thirza Fokkens kwam Irene van den Hof als winnares uit de bus. Met Tenerife reed ze ook in de barrage keurig foutloos. Fokkens haalde met Easy Quibell de eindstreep niet in de barrage en werd tweede.

In de Z cat. C kwam Saskia Brinkman als kampioen naar voren. De amazone van de Vlugge Viervoetertjes uit Rouveen loodste haar schimmel Hentel zonder problemen foutloos door de twee omlopen. Ze gaf daarmee Anouk van der Vinne met Zazou het nakijken.

Eline Slager rijdt Grey Dior naar de Drentse titelin de L cat. D/E.

Eline Slager rijdt Grey Dior naar de Drentse titel in de L cat. D/E.
FOTO: Steven Stegen

Irene van den Hof pakte eerder op de middag nog een tweede titel. Ze was ook in de klasse M D/E de beste met Orchid’s Sarine. Elina Slager eindigde met Tomboy als tweede. Slager was daarvoor al kampioen geworden in de L D/E met Grey Dior. Marleen Otten werd kampioen in de M cat. C.