archief
contact
+31 6 53239630

WB Verona: Dubbeldam en Vrieling met lege handen

VERONA | STEGEN.NET

De twee Nederlandse combinaties die zondag in het Italiaanse Verona aan de start kwamen in de wereldbeker konden met lege handen naar huis. Jeroen Dubbeldam kreeg met de KWPN-hengst BMC Quality Time vier balken en Jur Vrieling haalde met de KWPN-erkende VDL Bubalu de eindstreep niet.

De Spanjaard Sergio Alvarez Moya, die in Oslo derde werd en in Helsinki beslag legde op de tweede plek, wist nu met Zipper de wedstrijd te winnen, waardoor hij nu royaal aan de leiding gaat in de West-Europese league.

De hengst Bubalu had de eerste twee dagen van dit concours goed gesprongen en om die reden reed Jur Vrieling dan ook met vertrouwen het wereldbeker parcours binnen. ,,Deze hal is best rumoerig en ook op het voorterrein heerste weinig rust. Vandaar dat er bij Bubalu sprake was van veel spanning. Dat voelde ik gelijk op de eerste hindernis en op de tweede maakten we meteen een fout. Toen we daarna nog een fout kregen ben ik gestopt, want er waren best de nodige foutloze combinaties, dus doorrijden had weinig zin”, aldus Vrieling, voor wie het met dit paard de eerste internationale indoor wedstrijd was na de Olympische Spelen in Londen. ,,Na Londen hebben we Bubalu even rust gegeven en nu was er net te weinig controle en te veel onrust”, aldus Vrieling, die stevig baalde van zijn teleurstellende optreden.

Sergio Alvarez Moya is sterk bezig dit seizoen met de bij Stal Smolders opgegroeide Zipper.

Ook Quality Time kreeg last van spanning. ,,De eerste dagen voelde Quality Time heel goed aan, maar het eerste foutje dat we in de wereldbeker wedstrijd kregen was een direct gevolg van spanning. Dat is funest voor deze hengst, die vanuit ontspanning echt alles kan springen. Na dat foutje nam de spanning nog verder toe. Mede omdat ik daarna iets meer tempo vroeg om met één balk aan de benen toch nog een paar wereldbeker puntjes te pakken. We kregen feitelijk geen goede sprong meer, waardoor we met vier balken aan de benen de piste konden verlaten”, aldus een teleurgestelde Dubbeldam.

De 27-jarige Spanjaard Sergio Alvarez Moya won de wedstrijd met Zipper, een nakomeling van Apple Juice uit een moeder van Concorde. Deze combinatie was tot teleurstelling van het Italiaanse publiek sneller dan de een thuiswedstrijd rijdende Luca Maria Moneta, die met Neptune Brecourt tweede werd, voor de Zweede Malin Baryard-Johnsson met H&M Tornesch.

De Duitsers Marcus Ehning met Copin van de Broy en Christian Ahlmann met Taloubet waren in de barrage sneller dan Moya, maar dat ging wel ten koste van een springfout, waardoor zij als zesde en zevende eindigden.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share