Charlotte Dujardin en Valegro verbreken record in Grand Prix

  • 18 december 2012 10:20
door: redactie, 18 december 2012 10:20

LONDEN
Gelijk al op de eerste dag van de International Horse Show Olympia genoot het publiek met volle teugen. Dat kwam zeker ook door de glanzende overwinning van de Britse publiekslieveling Charlotte Dujardin, die met Valegro tot 84,447% kwam in de Grand Prix. Dat betekende een record.

Charlotte Dujardin met Valegro.

Charlotte Dujardin en Valegro in actie in Olympia.

Valegro wist tijdens z’n eerste optreden na de Olympische spelen opnieuw te imponeren met z’n geweldige draf en kreeg daarvoor ook de nodigen 10’en op het protocol. Een extra knappe prestatie, want Dujardin zat niet bepaald fit op haar paard. ,,Ik voelde me zo ziek dat het voelde alsof m’n hoofd zou barsten”, aldus Dujardin. Het verschil met de nummer twee was groot. Die plaats was voor Isabell Werth met Don Johnson met 76,362%. Edward Gal hield mooi aansluiting en werd met Glock’s Undercover (Ferro x Donnerhall) derde met 76,128%.

Imke Schellekens eindigde met Toots op de zevende plaats (70,553%), gevolgd door Marlies van Baalen op plaats acht met BMC Miciano (69,872%). Adelinde Cornelissen kwam met Parzival niet aan de start. Dinsdagavond om 21.00 Nederlandse tijd staat in Londen de wereldbeker kür op het programma.