archief
contact
+31 6 53239630

Charlotte Dujardin en Valegro zetten nieuw wereldrecord in Grand Prix

LONDEN – Charlotte Dujardin en Valegro hebben dinsdagavond een nieuw wereldrecord gezet in de Grand Prix. Voor eigen publiek kwam de succesvolle combinatie tot 87,46%. Edward Gal werd tweede met Glock’s Undercover.
Charlotte Dujardin met Valegro

blokjeLONDEN | STEGEN.NET
Charlotte Dujardin en Valegro hebben dinsdagavond een nieuw wereldrecord gezet in de Grand Prix. Voor eigen publiek kwam de succesvolle combinatie tot 87,46%. Edward Gal werd tweede met Glock’s Undercover.

Charlotte Dujardin met Valegro
Charlotte Dujardin met Valegro tijdens de ereronde.
KIT HOUGHTON

Dujardin had ook het oude record al in handen. Dat stamt nog van de finale van de wereldbeker eerder dit jaar in Lyon. Nu ging ze er overheen. En dat terwijl ze ietwat gehaast in Olympia arriveerde, na een optreden bij de BBC en ze ook nog eens flink verkouden was. ,,We gingen niet de ring in om een record te verbreken, we wilden gewoon ons best doen. Dat je een nieuw record weet te halen is dan een prachtige bonus”, zei Dujardin.

Edward Gal tweede
Tegen de unieke score van de Britse Dujardin kon hij niet op, maar Edward Gal haalde toch een hele mooie tweede plaats. De ruiter uit Harskamp zag zijn optreden met Glock’s Undercover beloond met 80,12%. Gal had de pech dat hij gelijk na Dujardin moest rijden, in een hal die nog kolkte en onrustig was.

Een mooie derde plaats was weggelegd voor Daniëlle Heijkoop en Siro NOP. Carl Hester met Nip Tuck pakte de vierde plaats.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share