Dujardin en Valegro ook wereldklasse in kür Olympia Londen

Share
  • 18 december 2014 08:21

door: redactie, 18 december 2014 08:21

blokjeLONDEN | STEGEN.NET
Ze deden het opnieuw! Charlotte Dujardin en Valegro zetten woensdagavond weer een nieuw wereldrecord. De wereldkampioenen waren met 94,30% afgetekend de besten in de wereldbeker kür op muziek bij de Olympia Horse Show.

Charlotte Dujardin en Valegro tijdens de ereronde.

Charlotte Dujardin en Valegro tijdens de ereronde.
HPOWER / KIT HOUGHTON

Dujardin kon na haar rit alleen in superlatieven spreken. ,,Valegro is een ongelooflijk paard. Hij blijft maar geven en geven. Ik ben zeer gelukkig met deze proef. Bij de laatste piaffe barstte ik bijna in tranen uit.”

Edward Gal en Glock’s Undercover NOP werden, net als in de Grand Prix, tweede. Het was Gal die in 2009 met de legendarische Totilas in Londen het wereldrecord in de kür neerzette. Nu, vijf jaar later, was het de beurt aan Dujardin. ,,Charlotte, ik weet hoe het voelt”, zei Gal.

Verrassende derde plaats
Verrassend derde werd de Duitse Jessica von Bredow-Werndl, die voor het eerst in Londen van de partij was. Zij kwam aan de start met de elegante hengst Unee BB (Gribaldi x Dageraad) van Beatrice Burchler-Keller. ,,Het is voor mij een voorrecht om eens naast Charlotte en Edward te zitten”, aldus Jessica von Bredow-Werndl.

Daniëlle Heijkoop werd nu vierde en viel met Siro NOP dus net naast het podium. Zij kwamen tot een score van 80,325%.