Aniek Diks en Mareille van Geel winnaars bij Indoor Groningen

  • 29 december 2013 19:00
door: redactie, 29 december 2013 19:00

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
Aniek Diks won zondag tijdens Indoor Groningen het eerste Z-parcours. Met Bonhita was ze de beste in het twee fasen. In het ZZ twee fasen was de kersverse moeder Mareille van Geel-Schröder de beste met Bengel.

Aniek Diks reed Bonhita naar de overwinning in de klasse Z. ©Roos Meertens

Aniek Diks reed Bonhita naar de overwinning in de klasse Z.
©Roos Meertens

In de eerste Z-rubriek bleven 24 deelnemers in de eerste fase foutloos. Aniek Diks zette in de tweede fase royaal de beste tijd neer. Ze had met Bonhita 28,17 seconden nodig om het laatste deel van het parcours foutloos af te leggen. Ze hield daarmee Renate Beuving met Berona op de tweede plaats. De derde prijs ging naar Bas Theeuwes met Dopharma’s Chacharel P.

De openingsrubriek van de ZZ kwam op naam van Mareille van Geel-Schröder. Ze reed Bengel naar de winnende tijd van 29,62. Sjors van Oorschot pakte de tweede plaats en Mareille’s zwager Martijn van Geel werd derde met Woodland VI. Daan van Geel deed met Chakato met de negende plaats ook goed mee.

De M-combinaties kwamen in twee groepen in actie, met overwinningen voor Nicole Botma (Veraleen) en Stijn Theeuwes (Dopharma’s Zamara). Wesley Mulder eindigde in beide groepen knap als tweede.