Marco Kutscher pakt eerste Duitse wereldbekerzege van dit seizoen

Share
  • 21 december 2014 18:42

door: redactie, 21 december 2014 18:42

blokjeLONDEN | STEGEN.NET
Marco Kutscher zorgde zondag bij de Olympia Horse Show voor de eerste Duitse zege van dit seizoen in de wereldbeker. In een barrage met 13 deelnemers was de 39-jarige ruiter de beste met Cornet’s Cristallo. Maikel van der Vleuten was op de twaalfde plaats de beste Nederlander.

Marco Kutscher en Cornet's Cristallo op weg naar de overwinning in Londen.

Marco Kutscher en Cornet’s Cristallo op weg naar de overwinning in Londen.
TREVOR MEEKS

Het parcours in het volgepakte Olympia was pittig. Het laatste deel van het parcours vroeg nog veel vermogen, maar er waren ook delen waar juist geschakeld moest worden.

Jur Vrieling verslikt zich
Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. verslikten zich in een steilsprong die dicht op een oxer stond gebouwd en dat resulteerde in een springfout. Daar kwam voor de ruiter uit Holwierde ook nog een strafpunt bij voor tijdsoverschrijding.

Maikel van der Vleuten was de enige Nederlander in de barrage. De winnaar van vorig jaar kreeg in de barrage een fout met VDL Groep Sapphire B en daarmee werd de ruiter uit Mierlo twaalfde.

Marco Kutscher
,,Het liep de hele week niet zo lekker, maar ik wist wel: als ik de barrage haal, dan maak ik een goede kans. Dit paard kan alles, hij redde me ook duidelijk.”

De zevende wereldbeker van dit seizoen werd gewonnen door Marco Kutscher. Met Cornet’s Cristallo klopte hij zijn landgenoot Daniel Deusser met Carriere. De Zweedse Malin Baryard-Johnsson werd met de eenogige H&M Tornesch derde.

Parcoursbouwer Alan Wade
,,Het was een mooie mix van sport en entertaiment. Ik wist dat er een gemengde groep aan de start kwam, met zowel onervaren als geroutineerde combinaties.”

Marco Kutscher was na zijn zege een gelukkig mens. Hij hoorde pas tien dagen voor het begin van het evenement dat hij in Londen kon rijden. Kutscher heeft onlangs zijn eigen stal opgezet en rijdt niet langer voor Ludger Beerbaum, maar ze hebben nog wel veel contact. ,,Ik zal zeker het glas op Ludger heffen, ik heb het ook aan hem te danken dat ik op dit sfeervolle concours kan rijden.”

De winnende rit van Marco Kutscher