Drents dressuurbegeleidingsplan krijgt een vervolg

Share
  • 13 maart 2013 19:15

door: Steven Stegen, 13 maart 2013 19:15

Het vorig jaar gestarte Drentse Dressuur Begeleidings Plan krijgt een vervolg. De organisatie is inmiddels omgevormd tot een stichting, er zijn sponsors gevonden en er is op 24 maart een selectiedag, waar nieuwe talenten kunnen proberen een plaatsje in het plan te bemachtigen.

Afgelopen zaterdag kwam de lichting van vorig jaar bijeen op Het Paardendal in Grolloo. ,,Ik heb er erg veel aan gehad, ik ben er veel zelfverzekerder door geworden”, vertelde Michelle, één van de deelnemers. Geestelijk moeder Agnes Dalemans en Jacqueline Windt verzorgen de lessen. ,,Het gaat om meer dan alleen normale lessen”, vertelt Agnes Dalemans. ,,We ondersteunen veel breder, bijvoorbeeld door ook mee te gaan naar wedstrijden. Mentale en fysieke fitheid staan hoog in het vaandel.”

Agnes Dalemans is de bedenker van het Drentse dressuurplan.

Agnes Dalemans is de bedenker van het Drentse dressuurplan.

Door specifieke oefeningen kunnen ruiters werken aan de balans en stabiliteit van hun lichaam, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van de Anky Free rider, die hiervoor speciaal ontwikkeld is. Het DBP wordt inmiddels ondersteund door de Rabobank van Assen, die zich als sponsor heeft opgesteld.
Deelname staat open voor zowel paarden als pony combinaties vanaf 9 jaar, vanaf de klasse B t/m ZZ-L.

De reportage op TV Drenthe