Steve Guerdat wint voor eigen publiek, Gerco Schröder vierde in Genève

Share
  • 15 december 2013 18:42

door: redactie, 15 december 2013 18:42

blokjeGENÈVE | STEGEN.NET | KNHS
Tegen Steve Guerdat en Nino de Buissonnets was zondag in Genève geen kruit gewassen. De Zwitserse combinatie won de Grote Prijs in deze Rolex Grand Slam. Toch kon Gerco Schröder tevreden zijn met zijn vierde plaats met London.

Winnaar Guerdat moet toch even hebben gebaald, want in Calgary mistte hij met NASA de barrage van de Grote Prijs op een paar tienden van een seconde en werd daar tweede. Daardoor ging daar de zege zonder dat er een barrage gereden hoefde te worden naar de Belgische Pieter de Vos met Candy, die nu bij een overwinning in Genève recht had op een bonus van 500.000 euro. De Vos plaatste zich wel voor de barrage, maar eindigde door twee springfouten als negende. Door tweede te worden in Calgary mistte Guerdat nu ook die bonus.

Gerco Schröder met  London.

Gerco Schröder met London. (archief).
©GCT

Gerco Schröder reed een zeer sterke eerste ronde, waarin London fenomenaal sprong en nergens in de buurt van het hout kwam. In de barrage leek Schröder niet tot het uiterste te gaan en stuurde hij London beheerst en vlot over het barrageparcours, dat op een roll back na feitelijk een lange lijn was.

Schröder was in de barrage de zesde starter en voor hem had alleen Guerdat in de barrage alle palen laten liggen. ,,In de barrage had Guerdat een foutloos parcours neergezet in een snelle tijd. Zijn paard is van nature snel en voorzichtig Daarom wist ik dat het voor mij moeilijk zou zijn om die tijd te verbeteren Ik heb er voor gekozen om een vlotte foutloze barragerit te rijden en om dan maar af te wachten waar ik zou eindigen. Dat ik uiteindelijk vierde ben geworden is temidden van dit wereldveld een prestatie waar ik tevreden op kan terugkijken.”

Na Gerco Schröder kwamen nog de in topvorm verkerende Brit Scott Brash, die voor deze gelegenheid Hello Sanctos had gezadeld en die tweede werd, voor De Fransman Simon Delestre met Classic Bois Margot.

Maikel van der Vleuten liep met VDL Groep Verdi NOP tegen een springfout aan in het basisparcours. ,,De tijd stond behoorlijk krap en naar de insprong toe kon je kiezen tussen vijf lange galopsprongen of zes korte. Omdat de tijd krap stond koos ik er voor om een galopsprong minder te maken. Verdi tikte heel licht met de voorbenen tegen de bovenste paal van de steilsprong, die daardoor viel”, vertelde Maikel, die ook nog tegen een strafpunt aanliep voor het overschrijden van de tijd.”