archief
contact
+31 6 53239630

NK springen: Vrieling baalt, Bonder meer dan blij

MIERLO – De noordelijke springcoryfeeën Maureen Bonder en Jur Vrieling kijken wisselend terug op het NK springen in Hoofddorp. Vrieling zakte terug naar de tiende plaats en baalde, terwijl Maureen Bonder meer dan tevreden was met haar zevende stek.
Jur Vrieling

blokjeMIERLO | STEGEN.NET
De noordelijke springcoryfeeën Maureen Bonder en Jur Vrieling kijken wisselend terug op het NK springen in Mierlo. Vrieling zakte terug naar de tiende plaats en baalde, terwijl Maureen Bonder meer dan tevreden was met haar zevende stek.

Jur Vrieling
Jur Vrieling met VDL Bubalu.
©Jacob Melissen

Het zag er voor Jur Vrieling en VDL Bubalu in eerste instantie nog zo hoopvol uit. De ruiter uit Holwierde stond lange tijd tweede in het klassement. Maar op zondag tikte Bubalu in de eerste manche twee balken uit de lepels, waarna in de tweede omloop nog een fout volgde. En ook met VDL Zirocco Blue zat het Vrieling niet mee.

Al met al kreeg het NK voor Vrieling een frustrerend einde. ,,Ik baal behoorlijk. Ik had een goede uitgangspositie en dan gaat het zo mis. Als je me vraagt naar de reden? Geen idee, Bubalu gaf me zondag een goed gevoel.”

Blijdschap was er bij Maureen Bonder. De Drentse amazone werd zevende van Nederland met haar toppaard Alex, die buitengewoon gretig en met overmacht door het parcours ging. ,,Over de vier parcoursen heeft Alex maar één fout gemaakt. Wat een paard is het toch! Ik kijk terug op een geweldig weekend”, aldus de amazone uit Schoonoord.

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share