Adelinde Cornelissen ontvangt eerste brochure over Drentse ruiterroutes

  • 14 mei 2013 10:08

door: redactie, 14 mei 2013 10:08

Adelinde Cornelissen kreeg maandag het eerste exemplaar uitgereikt van de kleurrijke brochure over Drentse ruiterroutes. Het gratis boekwerkje moet meer ruiters en menners naar Drenthe trekken en is een initiatief van Tourist Info Drenthe. Hans Hartog overhandigde het eerste exemplaar aan Cornelissen.

Hans Hartog noemt de brochure ‘een visitekaartje’ voor Drenthe in het algemeen en voor de hippische sector in het bijzonder. ,,De recreatieve paardensector in onze provincie heeft de zaakjes prima voor elkaar. Het wordt tijd dat we dit nóg beter onder de aandacht brengen bij hippische toeristen”, zo merkte hij op bij de overhandiging van de publicatie aan Adelinde Cornelissen.

Adelinde Cornelissen brochure ruiterroutes Drenthe

Hans Hartog van het recreatieschap Drenthe, Jerich Parzival en Adelinde Cornelissen.

In de brochure Drenthe in stap, draf of galop schrijft de topamazone in het voorwoord dat Drenthe voor haar het echte paardenparadijs is. Een buitenrit in deze provincie voelt als ‘een cadeau dat er steeds weer anders uitziet.’ Hiermee doelt ze op de afwisselende Drentse natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en waterplassen.

De brochure is 32 pagina’s dik en bevat naast teksten en foto’s routekaartjes in de zes Drentse regio’s en in de Friese gemeente Ooststellingwerf. Daarop staan ook de namen en websites vermeld van de paardenbedrijven waar gasten gratis een gedetailleerde beschrijving van een buitenrit kunnen krijgen. In veel gevallen is de route ook digitaal beschikbaar voor gebruik met GPS-apparatuur.

Drenthe en de aangrenzende gemeente Ooststellingwerf in de provincie Friesland vormen een aaneengesloten men- en ruitergebied met zo’n 900 km aan zandpaden door de natuur. In sommige bospercelen en heidevelden is ‘vrij ruiteren’ toegestaan. Hier mag op alle paden en wegen worden gereden, behalve op de met borden aangegeven wandel- en fietsroutes.