Paardentoerisme Drenthe zet in op meer groei

Paardentoerisme Drenthe zet in op meer groei

21 juli 2015 19:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

WESTERBORK | STEGEN.NET

De Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) gaat zich meer toeleggen op promotie en belangenbehartiging. De nieuwe koers van de VPD moet leiden tot een groei van het paardentoerisme in Drenthe.
Het paardentoerisme kan in Drenthe volgens de VPD nog verder groeien.

Het paardentoerisme kan in Drenthe volgens de VPD nog verder groeien.
STEVEN STEGEN

Er zijn volgens voorzitter Sjoerd Dijkstra twee redenen om het beleid aan te scherpen. ,,Enerzijds door adviezen van een HBO-student Communicatie die voor de VPD een afstudeerproject uitvoerde en anderzijds na lezing van het onderzoeksrapport over de economische betekenis van de hippische sector in Drenthe.”

Economische kansen
Volgens Dijkstra is het rapport het bewijs dat de paardensector er toe doet in Drenthe en dat er economische kansen liggen. ,,De VPD pleit er daarom voor de positie van deze sector verder te versterken en de paardenprovincie scherper te promoten in de rest van het land. Het is wenselijk dat bedrijven, organisaties en overheden die een rol spelen in de hippisch recreatieve sector beter met elkaar gaan samenwerken om meer gasten met of zonder eigen paard naar Drenthe te halen.”

Kwaliteitsnormen
Recreatieve paardenbedrijven die zijn aangesloten bij de VPD onderscheiden zich door te voldoen aan een viertal eisen. Naast kwaliteitsnormen voor de voorzieningen worden voorwaarden gesteld aan de veiligheid op de bedrijven, het paardenwelzijn en de gastvrijheid van de eigenaren en hun medewerkers.