Frank Schuttert met Winchester tweede in Grote Prijs La Baule

Frank Schuttert met Winchester tweede in Grote Prijs La Baule

20 mei 2013 13:36 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Frank Schuttert is zondag tweede geworden in de Grote Prijs van La Baule. Daarmee leverde de 19-jarige ruiter uit Ommen een prestatie van formaat met zijn paard Winchester (v. Numero Uno). Schuttert hoefde alleen de Fransman Patrice Delaveau met Orient Express HDC voor te laten gaan.

Het is niet de eerste keer dat Frank Schuttert tot zo’n opvallende prestatie komt. Hij won al eens de Grote Prijzen van Donaueschingen en Amsterdam. En hij leverde in februari een belangrijk aandeel in de Nederlandse zege in de Nations Cup in Abu Dhabi.

In de Franse badplaats La Baule was het jonge talent opnieuw dicht bij de zege. ,,Ik kan hier alleen maar dik tevreden mee zijn”, aldus Schuttert, die ook wel een beetje verbaasd was over het succes. ,,In de tweede manche moest ik als eerste van de foutloze ruiters starten en ik was van plan om voluit te gaan. Tot de tweede wisten we niet mooi in het ritme te komen en daar heb ik de overwinning weggegeven.”

Bondscoach Rob Ehrens toonde zich tevreden over de verrichtingen van ‘zijn’ ruiters. Tyson van Leon Thijssen sprong werkelijk fantastisch en raakte in het gehele parcours één paal heel licht aan. Die paal viel prompt. Wollie Bollie en Albert Zoer lieten heel goede dingen zien, maar het oogt allemaal nog iets groen. Albert Voorn kreeg op de insprong van de dubbel een fout en toen brak Tobalio even uit. Daarop besloot Voorn de strijd te staken en dat was in mijn ogen een verstandig besluit. Ook Cerona van Hendrik-Jan Schuttert sprong zeer goed en had de pech in beide manches een fout te maken.”

Deel dit bericht