Martine Trijbels met Rembrand vooraan bij kür op muziek voor menners

Share
  • 12 mei 2013 18:14

door: redactie, 12 mei 2013 18:14

Martine Trijbels is zaterdag winnaar geworden van de kür op muziek voor menners. De wedstrijd werd voor de eerste keer georganiseerd door de PSV De Driesporen en trok tien deelnemers.

Een kür op muziek voor menners is nogal bijzonder, maar het leek de organisatie in Onstwedde een mooie aanvulling op de bestaande wedstrijd, waarbij de dressuur en de vaardigheid al op het programma staan.

Martine Trijbels met Rembrand.

Martine Trijbels met Rembrand.

Juryleden Corrie Rave en Joke Elzinga spraken van een groot succes. Iedere deelnemer kreeg na afloop van zijn of haar kür positieve feedback met hier en daar een tip voor een volgende keer. Deelnemers en toeschouwers genoten van deze nieuwe uitdaging, ondanks dat het weer nogal tegen zat.

Martine Trijbels met haar bonte Rembrand mocht de eerste prijs in ontvangst nemen met een score van 77,5%. Met een 9 voor de moeilijkheidsgraad wist zij de jury te imponeren. Met onder andere een overgang van stap naar galop met één hand en dan ook nog gelijk een volte maakte zij diepe indruk. Verder waren er vele 8-en uitgedeeld, onder andere voor alle galoponderdelen, choreografie en muzikale interpretatie.

Marjet Westerhoff met Belandro stond op een welverdiende tweede plaats met 74%. De jury vond het een proef vol hoogtepunten, op mooie muziek. Er werd in harmonie gereden, wel was er nog een beetje spanning. De derde prijs ging naar Carina Jansen met Scallawag, die vanuit Zwolle naar Onstwedde was gekomen. Zij haalde 72,15% voor een sympathieke, nette, met veel enthousiasme gereden proef.