Nederland verrassend winnaar van Nations Cup in La Baule

Nederland verrassend winnaar van Nations Cup in La Baule

17 mei 2013 19:15 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Nederland heeft vrijdag verrassend de FEI Furusiyya Nations Cup gewonnen. In het Franse La Baule wisten Albert Voorn, Leon Thijssen en de broers Hendrik Jan en Frank Schuttert de ploeg van Zwitserland achter zich te laten.

Albert Voorn was in La Baule met Tobalio de constante factor.

Albert Voorn was in La Baule met Tobalio de constante factor.

Nederland eindigde op een totaal van 8 strafpunten, tegen 11 voor de Zwitsers. Routinier Albert Voorn was de constante factor met Tobalio, met in beide omlopen één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Hendrik Jan Schuttert liet met Cerona HS 9 en 0 noteren, zijn broer Frank met Winchester HS 5 en 0. Leon Thijssen en Tyson kwamen uit op 1 en 5.

Het enige wat jammer was is dat Nederland er vooraf niet voor had gekozen om in de Franse badplaats voor punten in het klassement te rijden. Bondscoach Rob Ehrens: ,,Dat is een bewuste keus, want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we hier in het verleden niet erg succesvol zijn geweest.”

Achter Zwitserland (Paul Estermann, Steve Guerdat, Janika Sprunger en Pius Schwizer) eindigden Ierland, Engeland en gastland Frankrijk gezamenlijk op de derde plaats, met 13 strafpunten.

Deel dit bericht