Jarmilla Peterson met Woody beste deelnemer in Z2-dressuur op CH Eext

  • 20 mei 2013 19:10
door: Steven Stegen, 20 mei 2013 19:10

Jarmilla Peterson is op het CH Eext gehuldigd als beste deelnemer in de Z2-dressuur. Het was een ongekend spannende strijd, want ook Marjan Hooge kwam sterk voor de dag. Zij won de kür.

Jarmilla Peterson Woody CH Eext

Jarmilla Peterson met Woody (archief). ©Roland Hitze

Jarmilla Peterson toonde zich super trots. Ze won met Woody de gewone proef en werd tweede in de kür. In het totaalklassement bleef de amazone uit Wedde haar naaste concurrente Marjan Hooge minimaal voor. Het verschil tussen de beide amazones was slechts één honderdste. ,,Ik had dit niet verwacht, maar ben er erg blij mee. Tot aan de prijsuitreiking wist ik niet dat ik had gewonnen.”

Voor Marjan Hooge was het wel even slikken. ,,Fulltime was in de gewone proef iets te enthousiast”, zo laat ze op Facebook weten. ,,Toch ging de proef wel fijn en had ik eigenlijk iets meer punten verwacht. Maar in de kür hebben we met ruim 75 procent dik gewonnen.”

Marjan Hooge Fulltime CH Eext

Marjan Hooge en Fulltime. De combinatie won de kür met ruime voorsprong. ©Roos Meertens

De prijsuitreiking op het hoofdterrein was voor de deelnemers een ervaring op zich, met alle hindernissen en tuigpaarden. Het was een mooie afsluiting van een geslaagd dressuurprogramma op het CH Eext. Sommige deelnemers hadden wel wat kritiek op de losrijruimte. De bodem was daar niet optimaal.