archief
contact
+31 6 53239630

Edward Gal met Glock’s Voice derde in wereldbeker Gothenburg

GOTHENBURG – Edward Gal eindigde zaterdagavond als derde in de voorlaatste kwalificatiewedstrijd van de wereldbeker van dit seizoen. Gal zadelde de hengst Glock’s Voice. Daarmee deed de ruiter uit Harskamp goede zaken. Hij is nu vijfde in de tussenstand en zeker van deelname aan de finale.
Edward Gal Voice Outdoor Gelderland
Edward Gal met Glock’s Voice (archief)

blokjeGOTHENBURG | STEGEN.NET | KNHS
Edward Gal eindigde zaterdagavond als derde in de voorlaatste kwalificatiewedstrijd van de wereldbeker van dit seizoen. Gal zadelde de hengst Glock’s Voice. Daarmee deed de ruiter uit Harskamp goede zaken. Hij is nu vijfde in de tussenstand en zeker van een deelname aan de finale.

De hoogste treden op het podium werden in Gothenburg bezet door de Duitse amazones Jessica van Bredow-Werndl en Isabell Werth (El Santo). Von Bredow kwam met de Gribaldi-nazaat Unee tot de winnende score van 81,60%.

Edward Gal Voice Outdoor Gelderland
Edward Gal en Glock’s Voice tijdens Outdoor Gelderland (archief). ©Outdoor Gelderland/Digishots

Edward Gal: ,,Ik was tevreden hoe Glock’s Voice liep in de Kür op Muziek. Beter weer dan gisteren in de Grand Prix. Hij was nog wat afgeleid en reageerde heel erg op het publiek hier in Gothenbrug. De routine ontbreekt nog een beetje. We reden in Caen tijdens de Wereldruiterspelen onze laatste wedstrijd. Ik ben blij dat de piaffes goed waren. We hadden nog wat kleine storinkjes, maar ben toch wel heel tevreden.”

Gal en Minderhoud gedeeld derde
Door de derde plaats in Gothenburg deelt Edward Gal in de tussenstand de vijfde plaats met zijn partner Hans Peter Minderhoud. Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) is op de vierde plaats de beste landgenoot. Met alleen de wedstrijd in ’s Hertogenbosch over veertien dagen zijn de drie wel zeker van een startbewijs in de wereldbekerfinale in Las Vegas, begin april.

Edward Gal weet nog niet met welk paard hij naar de finale in de Amerikaanse gokstad gaat. ,,In Den Bosch rijd ik met Glock’s Undercover en met Glock’s Voice”, blikt Gal vooruit. ,,Maar ik weet nog niet wie van de twee ik meeneem naar de finale in Las Vegas. Dat hangt van de quarantaine in Amerika af. Ik moet nog even bestuderen hoe lang die duurt. Als ik daar meer zekerheid over heb maak ik een keuze.”

Adelinde blijft thuis
Adelinde Cornelissen laat met Jerich Parzival N.O.P. verstek gaan bij de finale van de wereldbeker in Las Vegas. Parzival heeft een plekje op zijn bil en Adelinde ziet de vliegreis ook als een extra risico.

Uitslag REEM Acra wereldbekerkwalificatiewedstrijd dressuur Gothenburg
1. Jessica von Bredow-Werndl (DUI), Unee (Gribaldi x Dageraad), 81,60
2. Isabell Werth (DUI), El Santo NRW (Ehrentusch x Rythmus), 79,90%
3. Edward Gal (Harskamp), Glock’s Voice (De Niro x Rohdiamant), 78,10%

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel