Maikel van der Vleuten derde in GCT Cannes met VDL Groep Verdi

Maikel van der Vleuten derde in GCT Cannes met VDL Groep Verdi

16 juni 2013 10:57 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Maikel van der Vleuten is zaterdag knap derde geworden in de Global Champions Tour in het Franse Cannes. De ruiter uit Someren kwam aan de start met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi. De Duitser Marcus Ehning won met Plot Blue (v. Mr. Blue) en verdiende ruim 94.000 euro aan prijzengeld.

Van der Vleuten behoorde tot de vijf ruiters die door wisten te dringen tot de barrage van de GCT Cannes en daarin was dus Marcus Ehning met Plot Blue de snelste foutloze, voor de Brit William Funnell met de hengst Billy Congo, die bij het AES is geregistreerd. Vader van dit paard is een nakomeling van de in Nederland gefokte Vechta en de moeder stamt af van Animo en daarmee was het paardenpodium in Cannes geheel Oranje gekleurd. Door deze fraaie derde plaats staat Maikel van der Vleuten nu tiende in de tussenstand van deze competitie.

Maikel van der Vleuten rijdt VDL Groep Verdi naar de derde plaats in Cannes. ©Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Maikel van der Vleuten rijdt VDL Groep Verdi naar de derde plaats in Cannes. ©Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Maikel van der Vleuten moest als laatste van de vijf combinaties in de barrage van start. ,,In het basisparcours had ik al een zeer overtuigend gevoel. Verdi sprong zeer goed en werkte honderd procent mee. In de barrage was Marcus Ehning heel erg snel en die was vandaag voor mij niet te pakken. In de lijn tussen de hindernissen twee en drie had ik tijd willen winnen, maar moest juist daar even een kleine ophouding maken. Daardoor kon ik net niet onder de tijd van Funnell duiken, iets wat me anders op zeker was gelukt.”

Marcus Ehning won met Plot Blue. ©Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Marcus Ehning won met Plot Blue. ©Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Gerco Schröder werd voor het eerst in lange tijd samen met London geconfronteerd met een weigering. ,,Ik wilde een snelle tijd realiseren, omdat ik met een springfout uit de eerste manche was gekomen. Dan probeer je in de tweede ronde, waarin de tijd belangrijk is, dankzij een goede tijd een hoge klassering te bereiken. Daarom reed ik iets binnendoor naar de insprong van de driesprong. Daar lag een lichte schaduw voor en ik denk dat Londen zich daarop iets verkeek. London wilde een halve galopsprong te vroeg vertrekken en bedacht zich op het laatste moment en stopte omdat hij iets gezien had. Dan is het niet verstandig om nog eens op dezelfde hindernis aan te rijden en omdat een hoge klassering dan toch weg is besloot ik ermee te stoppen”, aldus Schröder.

Harrie Smolders noteerde met Emerald twee springfouten en eindigde als 32ste, terwijl Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino tegen negen strafpunten aanliep en 36ste werd.

Deel dit bericht