Marco Kutscher en Cash de besten in Grote Prijs Londen

Share
  • 9 juni 2013 23:04

door: redactie, 9 juni 2013 23:04

De première van de Global Champions Tour in Londen werd op zondagmiddag afgesloten met een Grote Prijs, waarin de Duitse ruiter Marco Kutscher met Cash de hoofdprijs pakte. Gerco Schröder werd met Callahan vierde en Jur Vrieling met VDL Bubalu vijfde.

De strijd om de hoofdprijs werd beslist in een barrage, waarvoor zich een dozijn combinaties had geplaatst, waaronder naast Gerco Schröder en Jur Vrieling ook Maikel van der Vleuten uit Someren) met VDL Groep Sapphire.

Marco Kutscher rijdt Cash naar de zege in de Grote Prijs van Londen.

Marco Kutscher rijdt Cash naar de zege in Londen. ©GCT

De Brit Ben Maher, die met Cella op zaterdagavond de bijna anderhalve ton grote eerste prijs pakte in de vierde etappe van de GCT reeks, legde nu beslag op de tweede plaats met zijn Olympische paard Triple X III. Gerco Schröder werd met Callahan de beste Nederlander op de vierde plaats, net voor Jur Vrieling met VDL Bubalu.

Maikel van der Vleuten had in deze wedstrijd gekozen voor VDL Groep Sapphire B. Hij noteerde in de barrage een springfout en eindigde als tiende. Harrie Smolders had de pech dat hij in het basisparcours met Emerald de maximaal toegestane tijd iets overschreed, waardoor hij zich net niet plaatste voor de barrage en als 16de eindigde. Marc Houtzager en Sterrehof’s Uppity bleven door een springfout in het basisparcours buiten de barrage.