Maureen Bonder rijdt zich in de schijnwerpers op CSI Asten

Maureen Bonder rijdt zich in de schijnwerpers op CSI Asten

16 juni 2013 11:19 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

Maureen Bonder rijdt zich op het CSI Asten flink in de schijnwerpers. De Drentse amazone rijgt de successen gemakkelijk aaneen. Zo werd ze zaterdag fraai tweede in de 1.40-finale met Alex. Henk van de Pol won met Zalermo.

Maureen Bonder werd tweede in de 1.40-finale in Asten.

Maureen Bonder werd met Alex tweede in de 1.40-finale in Asten.

Dertien deelnemers wisten tot de barrage door te dringen. Daarin durfden de deelnemers flinke risico’s te nemen, maar dat leidde meerdere keren tot fouten. Zo niet bij Maureen Bonder, die Alex (v. Arpeggio) veilig en foutloos in 43,12 seconden naar de eindstreep wist te loodsen. Alleen Henk van de Pol en Zalermo (40,76) wisten sneller te rijden. Dat maakte de stemming er bij Bonder en haar trainer Rob Besselink zeker niet minder op. ,,Het was een top rondje van Maureen en Koning Alex”, aldus Besselink.

De derde prijs ging naar Sabrina van Rijswijk en Zomodo P. Nathalie van der Mei werd 13e. Ze had in de barrage geen geluk met Africa (v. Guidam).

De 1.45-rubriek van zaterdag werd een buitenlands onderonsje, met Fidel Segovia met Wrangler II als winnaar, voor Lauren Hester met Warinde. Anne van Vulpen schreef het 1.35 op haar naam met Ulita. Het 1.30 kwam op naam van Lauren Hester met Wender. In deze pittige proef deed Maureen Bonder het ook goed; ze werd derde met de schimmel Ukkie.