Albert Zoer wint met Abra Kadabra loodzware Grote Prijs CH De Wolden

Share
  • 28 juli 2013 19:53

door: Steven Stegen, 28 juli 2013 19:53

Albert Zoer is zondag winnaar geworden van de afsluitende Grote Prijs van het negende CH De Wolden. Zoer was met Abra Kadabra de beste in een loodzware wedstrijd, waarin slechts vier combinaties de barrage haalden.

Zoer startte in de barrage als tweede en verbeterde de prestatie van Frans Wijlaars uit Waalre met Vince Black aanzienlijk. De Brabander kreeg een springfout in 37,83, terwijl Zoer scherp sturend tot een foutloze 33,76 kwam.

Albert Zoer met een aantal fans en vader Arend Zoer en Luit Dubbeldam.

Albert Zoer met een aantal fans en vader Arend Zoer en Luit Dubbeldam. ©Steven Stegen

Daarna was Maureen Bonder aan zet, de tweede Drentse deelnemer in de barrage. Ze reed met Alex een prima parcours, maar kon niet aan de snelheid van Zoer tippen (34,60). Daarna moest de Engelse Gemma Johnsey Plumley als laatste met Kobie. Ze deed een serieuze aanval, maar kwam met 34,51 niet aan de tijd van Zoer en werd tweede.

Albert Zoer genoot samen met zijn vader Arend van de vele felicitaties. ,,Een prachtige afsluiting van een prima week”, aldus de ruiter uit Echten, die maar eens weer herhaalde dat Abra Kadabra nog altijd hard op weg lijkt om in de voetsporen van de legendarische Okidoki te treden.

Maureen Bonder uit Schoonoord was meer dan tevreden met haar derde plaats. ,,Ik moest op het eind een keer terug rijden om geen risico op een fout te krijgen. En misschien had de dubbel wat sneller gekund. Maar ik ben hier gewoon helemaal tevreden mee.”

Maureen Bonder pakte een prima derde plaats met Alex. ©Roos Meertens

Maureen Bonder pakte een prima derde plaats met Alex. ©Roos Meertens

Angelique Hoorn eindigde als snelste vierfouter uiteindelijk als zevende en dat is zeker een mooie klassering voor de amazone uit Wanneperveen, die vorige week nog flink ten val kwam in Veeningen. Hoorn kwam nu aan de start met Zascal en liep in de dubbelsprong een foutje op in het basisparcours, maar ze was wel de snelste vierfouter. ,,Ik ben er dik tevreden mee, zeker na de val van vorige week. Ik kan er goed om rijden, maar ik voel de spieren nog steeds”, aldus Hoorn.

De finale van de Medium Tour werd gewonnen door de Luxemburgse Charlotte Bettendorf met de merrie Fioretta. Zij ging er als laatste starter volledig voor en zette de Engelsman Mark Bunting met Flying Faithfull op beslissende achterstand. De finale van de Small Tour kwam op naam van Jur Vrieling met Noesar Calima en bracht Bert-Jan Zuidema een mooie vierde plaats met Cher.

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2013
1. Albert Zoer Abra Kadabra NED 0-33,76
2. Gemma Johnsey Plumley Kobie GBR 0-34,51
3. Maureen Bonder Alex NED 0-34,60
4. Frans Wijlaard Vince Black NED 4-37,83