CH De Wolden: Michiel Brusse doorbreekt buitenlandse macht

Share
  • 18 juli 2013 19:48

door: redactie, 18 juli 2013 19:48

Het CH De Wolden is donderdag probleemloos van start gegaan. Vele honderden springpaarden kwamen op de openingsdag in actie. De rubrieken waren groot, met vaak dubbele prijzenklassementen. Opvallend waren de sterke buitenlandse combinaties. Michiel Brusse wist als één van de weinigen goed tegenstand te bieden.

Op de graspiste eiste Michiel Brusse de eerste prijs op in het 1.30-parcours, waarin hij in de wedstrijd direct op tijd met Ursus duidelijk de snelste was. De ruiter uit Wapserveen had 59,12 seconden nodig voor een foutloze rit. De andere eerste prijs ging naar de Noorse Camilla Storemark, die met Anderida Anica op 62,22 eindigde. Pim Mulder uit Zwolle werd gedeeld derde met Janse’s Up and Coming en Albert Zoer pakte een gedeelde vierde plaats met Gigolo.

CH De Wolden James Billington

James Billington voert de ereronde aan van de Yongsters, gevolgd door Linda Rijken. ©Steven Stegen

Zoer bracht in andere wedstrijden meer jonge paarden in stelling. En dat niet zonder succes. Zo werd Zoer vijfde met Charlie Chaplin. In de rubriek voor zes- en zevenjarigen startte hij met de machtig springende schimmel Barbarella, waarmee Zoer één foutje kreeg in de tweede fase.

De hoofdrubriek van de donderdag, een 1.40 direct op tijd, werd gewonnen door de Belg Kristof Cleeren (Chilli Pepper Van De Helle) en de Nederlander Bart Haselbekke (Qualif De Thurin). Een gedeelde derde plaats was er voor Marianne Boerema (Divoza Horseworld Nizarmo) en Pim Mulder werd in dit treffen vierde met Amigo.

Een fotogalerie van het CH De Wolden vind je hier