Home » Groninger dressuurtitels voor Sanne Gilbers en Vai Bruntink
dressuur

Groninger dressuurtitels voor Sanne Gilbers en Vai Bruntink

blokjeOnstwedde | STEGEN.NET

Sanne Gilbers (Bud Spencer) en Vai Bruntink (Chardonnay) zijn zaterdag Gronings kampioen geworden in respectievelijk de ZZ-Licht en de Z2. De afsluitende kür bracht geen veranderingen meer in de kop van het klassement.

De regio Groningen van de KNHS ontkoppelde het springen en de dressuur. ,,Op deze manier krijgen kleinere verenigingen ook kans om het kampioenschap binnen te halen”, aldus Helen de Koning van het regiobestuur. Voor de deelnemers lijkt het ontkoppelen sportief gezien wel voordelen te bieden, omdat de eigen discipline centraal staat. Voor de bezoeker die van wat meer afwisseling houdt lijkt het een achteruitgang. Komend weekend zijn de springruiters aan de beurt in ‘t Zandt.

Gronings kampioenschap 2013 Sanne Gilbers
Sanne Gilbers werd met Bud Spencer Gronings kampioen in de ZZ-licht.
Steven Stegen

Bij de Driesporen in Onstwedde was het in elk geval prima voor elkaar. Beide wedstrijddagen verliepen zonder noemenswaardige problemen. En ook het weer werkte mee.

In de ZZ-Licht kwamen vijf combinaties aan de start. Daar zaten zeker leuke paarden bij, maar vaak miste nog de bevestiging in de oefeningen. Sanne Gilbers uit Varsseveld stak uiteindelijk met beide schouders boven de concurrentie uit met haar Bud Spencer (v. Biotop). De combinatie van Neta ging met veel afdruk door de baan en was zowel in de gewone proef als de kür niet te verslaan. De 18-jarige Gilbers, een leerling van Christa Larmoyeur, kwam uit op een eindscore van 70,38% en bleef daarmee ruimschoots voor op Carlien Hoedemaker-Bos met Wannabe (63,10%). Sanne Gilbers traint sinds februari bij Christa Larmoyeur, die haar leerling ook in Onstwedde met duidelijk veel plezier bijstond.

Carlien Hoedemaker kon prima leven met haar tweede plaats. ,,Ik ben heel blij, want hiermee is het doel bereikt om een ticket voor de nationale kampioenschappen te halen. We hadden geen wedstrijdritme opgedaan de afgelopen maanden. De reguliere proef had een paar foutjes en was een beetje lauw, maar voor de kür op muziek stond hij beter op scherp en kon ik met ruim 65% de tweede plek veilig stellen.”

Vai Bruntink met Chardonnay op koers naar de Z2-titel. ©Steven Stegen
Vai Bruntink met Chardonnay op koers naar de Z2-titel.
Steven Stegen

In de Z2 ging Vai Bruntink met ruime voorsprong met de titel naar huis. Ze behaalde met Chardonnay (v. Winningmood) een hoog gemiddelde van 70,33%. ,,Hij behaalde ruim 73% in de kur op muziek, gemaakt door Mark Music Productions. In de reguliere Z2-proef hadden we een 9 en een 10 voor de uitgestrekte draf, maar ook een dikke pechfout. Hij bleef met zijn achterbeen achter een hekje haken, hij ging daarna echter onverstoorbaar verder waardoor hij alsnog bijna 68% scoorde”, aldus Vai Bruntink op Facebook.

Jarmilla Peterson werd met Woody tweede in de Z2. ©Steven Stegen
Jarmilla Peterson werd met Woody tweede in de Z2.
Steven Stegen

De tweede plaats ging naar Jarmilla Peterson. De instructrice van de Driesporenruiters had Woody er goed scherp voor staan en was met een eindscore van 65,25% niet door de als derde geëindigde Daniëlle Moek (Adventure) te kloppen. Peterson verdiende met haar tweede plaats ook een ticket voor het nationale KNHS-kampioenschap.

In de Z1, die kwalitatief een beetje teleurstelde, ging de overwinning naar Janine Bakker met Vennedy (v. Kennedy). De combinatie van de Waddenruiters reikte tot een score van 64,63%. Moniek Vos eindigde op de tweede plaats met Chico Cacero (v. Sandreo). De titel in de M2 was voor Sylvana Wezeman met Cilerno (v. Sandreo) en in de M1 won Linda Kouwenhoven met Diva (v. Florencio). Bij de meertallen waren de teams van SEO een klasse apart, met diverse titels.

  ZZ-licht einduitslag    
1. Sanne Gilbers Bud Spencer 70,38%
2. Carlien Hoedemaker Wannabe 63,10%
3. Marloes Oosterhof Barrichello 59,57%
  Z2- einduitslag    
1. Vai Bruntink Chardonnay 70,33%
2. Jarmilla Peterson Woody 65,25%
3. Daniëlle Moek Adventure 62,62%
[nggallery id=13]

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net