Vai Bruntink pakt twee titels bij Gronings kampioenschap dressuur

Share
  • 25 januari 2015 13:19

door: redactie, 25 januari 2015 13:19

blokjeTOLBERT | STEGEN.NET
Met het grijpen van de titels in de ZZ-licht en de Z1 en de reservetitel in de Z2 drukte Vai Bruntink een duidelijk stempel op het Gronings kampioenschap indoor dressuur. Katja Renken-van der Lubbe pakte de titel in de Z2.

Vai Bruntink werd met Ziggy Pop kampioen in de ZZ-licht

Vai Bruntink werd met Ziggy Pop kampioen in de ZZ-licht (archief).

Daarmee bracht de afsluitende k√ľr zaterdag in de HJC-manege in Tolbert geen verschuivingen meer in de kop van het klassement. Bruntink zette met Pavo’s Ziggy Pop (v. Stedinger) een indrukwekkende score neer van 69,125% en was daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. Saskia Knol werd met Cynosa tweede, gevolgd door Willemien Vries-Ottens met Arleste.

Vai Bruntink
,,Het was een bijzonder succesvol Gronings Kampioenschap dit jaar. Ebony werd kampioen in het Z1 en debuteerde in deze klasse. Darabel werd reservekampioen in het Z2. Ze liep gisteren top maar ze was vandaag helaas net te heet in de kur. Pavo’s Ziggy Pop was de winnaar in het ZZ licht door zowel de proef als de kur te winnen.”

In de Z2 gaf Katja Renken-van der Lubbe de eerste plaats niet meer uit handen. Haar k√ľr met de sterk dravende Charming Lady RV (v. Painted Black) was goed voor 72,625%. Daarmee hield ze Vai Bruntink en Darabel op de tweede plaats. Linda Kouwenhoven eindigde met Bugatti Veyron NL op de derde plaats.

Katja Renken
,,Z2 Gronings kampioen!!! Wauw wat een paard, die Charming Lady RV, echt in 1 woord: GENIETEN!!! De Kur op Muziek gewonnen met 72,625% met ruim 3% los van nummer 2!”

De Z1 werd gewonnen door Vai Bruntink met Ebony (v. Painted Black). Met een score van 68,68% liep deze combinatie bijna vier procent uit op de nummer twee Annet Roelen-Nieland met Controversy (v. Uphill).