archief
contact
+31 6 53239630

Veranderingen rond Gronings kampioenschap zorgen voor onrust

ONSTWEDDE – Het besluit van de KNHS regio Groningen om selectiewedstrijden in te voeren om deel te kunnen nemen aan het provinciaal kampioenschap leidt tot kritiek. Met name omdat een aantal selecties en de titelstrijd op zondag staat gepland. Veel ruiters voelen zich overvallen door het bericht dat de bond dinsdagavond op haar site plaatste.
manege De Driesporen in Onstwedde. foto: Steven Stegen
De manege in Onstwedde. Steven Stegen

ONSTWEDDE | STEGEN.NET

Het besluit van de KNHS regio Groningen om selectiewedstrijden in te voeren om deel te kunnen nemen aan het provinciaal kampioenschap leidt tot kritiek. Met name omdat een aantal selecties en de titelstrijd op zondag staat gepland. Veel ruiters voelen zich overvallen door het bericht dat de bond dinsdagavond op haar site plaatste.

Op Facebook zijn al veel reacties geplaatst op het besluit. Ruiters en amazones voelen zich overvallen en wijzen er op dat ze zich bijvoorbeeld al hebben opgegeven voor de dressuurcompetitie in Vlagtwedde. De schrijvers vinden ook dat de communicatie te wensen over laat.

manege De Driesporen in Onstwedde. foto: Steven Stegen
Vooral bij leden van De Driesporen in Onstwedde vallen de selecties op zondag slecht.
STEVEN STEGEN

Brief
Op 22 september schreef een aantal mensen namens rijvereniging De Driesporen een brief aan het regiobestuur. ,,Helaas is daar tot op dit moment geen antwoord op gekomen”, aldus Lukien Kruiter, één van de ondertekenaars van de brief. ,,Wij hebben begrepen dat het kampioenschap van afgelopen jaar op de zondag een try-out was, om te kijken of er dan meer animo zou zijn. Maar wij willen de kampioenschappen graag weer op vrijdag en zaterdag. De reden hiervoor is de geloofsovertuiging van een aantal deelnemers en aanhang van onze vereniging”, zo staat in de brief.

Reactie 
Grieteke Oldenburger, oud-bestuurslid in het regiobestuur, laat op Facebook op persoonlijke titel weten afstand te nemen van de kritiek. ,,Blijkbaar moet de regio ook rekening houden met iedere persoonlijke agenda of zo. Het is niet goed of het deugt niet. Maar goed, dat biedt perspectief voor de regiovergadering. Daar komt nooit een kip dus eindelijk zal de zaal afgeladen vol zijn denk ik met allemaal mensen die overal oplossingen voor hebben en het allemaal heel goed kunnen regelen. Prima toch?!”

Tijdens de laatste ledenvergadering van de regio op 26 november 2014 stond inderdaad de evaluatie van de kampioenschappen op de agenda, net als een voorbeschouwing op de kampioenschappen 2016 en de selecties.

Brief niet aangekomen
Helen de Koning, verantwoordelijk voor communicatie bij de KNHS Groningen, reageert verrast. ,,De brief is helaas niet bij ons aangekomen, ik hoor er nu voor het eerst van. Ik kan wel zeggen dat we de veranderingen ook hebben doorgezet op verzoek van ruiters.” De Koning wijst er verder op dat ook bij de laatste voorjaarsvergadering in april over de nieuwe opzet van het kampioenschap dressuur is gesproken.

Kou uit de lucht?
Na de vele reacties op de veranderingen lijkt het bestuur toch nog eens naar de kwestie te willen kijken. ,,Er wordt nogmaals naar een aantal dingen gekeken en waar dat kan aangepast. We hebben al jullie op en aanmerkingen gezien! Wij komen er zo spoedig mogelijk op terug”, zo schrijft het bestuur.

Kruiter heeft de brief inmiddels opnieuw gestuurd en heeft een ontvangstbevestiging gekregen. ,,Hopelijk doet het bestuur iets met onze brief en komen er nog bijstellingen. Al met al is het wel jammer dat het zo loopt, want ik heb onze kritiek in een eerder stadium ook al mondeling aan voorzitter Ben Bontjer kenbaar gemaakt. Het lijkt alsof dat niet bij het hele bestuur bekend is geraakt”, aldus Kruiter.

[socialpoll id=”2303144″]

Total
9
Shares
0 deel
0 deel
9 deel
0 Tweet
0 deel