Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN derde in Grote Prijs Falsterbö

Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN derde in Grote Prijs Falsterbö

14 juli 2013 23:04 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Jeroen Dubbeldam is als derde geëindigd in de Grote Prijs van Falsterbö. De ruiter uit Weerselo kwam in actie met Utascha SFN. Tot grote vreugde van een uitzinnig Zweeds publiek ging de overwinning naar Jens Fredricson met Lumnatic, die een thuiswedstrijd reed.

De winnende Zweedse rit was spectaculair. Fredricson reed alles of niets. Marcus Ehning uit Duitsland werd op ruim een seconde achterstand tweede.

Jeroen Dubbeldam Utsacha SFN

Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN. ©Jacob Melissen

Voor Dubbeldam was de merrie in de Grote Prijs als herboren. ,,Na de GCT wedstrijd in Monaco, waar ze in beide manches tegen een springfout aanliep, heb ik even gas teruggenomen. Daardoor was ze in de eerste manche van de landenwedstrijd niet helemaal goed aan het been. In de tweede manche was ze duidelijk beter, maar vandaag voelde ze tijdens het lostijden al heel goed aan. Dat goede gevoel bleef ook in de eerste manche, waarin van de 44 starters slechts zeven combinaties foutloos wisten te blijven. Ook in de barrage bleef de merrie fantastisch meewerken, met deze derde plek als resultaat”, aldus Dubbeldam.

Van de overige vier Nederlanders deed Jur Vrieling uit Holwierde het ’t beste met VDL Bubalu. Zij kwamen met één springfout aan de eindstreep en eindigden als 21ste. Leon Thijssen (Baarlo) kreeg met Tyson twee springfouten en Willem Greve (Markelo), die tijdens de landenwedstrijd nog dubbel foutloos bleef met Carambole, verliet nu het parcours van de Grote Prijs met 17 strafpunten.

Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) werd geconfronteerd met een erg sterk springende Cerona HS. ,,Het paard oversprong zich een paar keer en kreeg daar angst van, waardoor Hendrik-Jan tegen twee weigeringen aanliep. Daarbij gleed de schimmel in een scherpe wending naar de steilsprong achter ook nog eens een keer helemaal weg, waardoor het vertrouwen ook nog eens een deuk opliep”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

De winnaar Jens Fredricson was erg blij. ,,Ik had Marcus Ehning zijn rit gezien en die heb ik als het ware gecopieerd. Daarbij is mijn paard van nature net iets sneller dan Copin van de Broy, het paard van Ehning, omdat mijn paard net iets minder hoog springt. Vanmorgen voelde ik dat mijn Lunatic in topvorm stak en in de barragerit heb ik alles geriskeerd. Eerlijk is eerlijk, financieel gezien is dit mijn belangrijkste overwinning, maar mooier dan dat is deze belangrijkste wedstrijd die ons land kent te winnen”, aldus Fredricson.

Deel dit bericht