archief
contact
+31 6 53239630

Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN derde in Grote Prijs Falsterbö

FALSTERBÖ — Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN werden zondag derde in de Grote Prijs in Falsterbö. „Ik ga met Utascha SFN van wedstrijd naar wedstrijd en als zij me het goede gevoel geeft dan ga ik met haar dat gevoel achterna.” 
Jeroen Dubbeldam Utsacha SFN

Jeroen Dubbeldam is als derde geëin­digd in de Grote Prijs van Falsterbö. De ruiter uit Weerselo kwam in actie met Utascha SFN. Tot grote vreug­de van een uitzin­nig Zweeds publiek ging de over­win­ning naar Jens Fredricson met Lumnatic, die een thuis­wed­strijd reed.

De winnen­de Zweedse rit was spec­ta­cu­lair. Fredricson reed alles of niets. Marcus Ehning uit Duitsland werd op ruim een secon­de achter­stand tweede.

Jeroen Dubbeldam Utsacha SFN
Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN. ©Jacob Melissen

Voor Dubbeldam was de merrie in de Grote Prijs als herbo­ren. „Na de GCT wedstrijd in Monaco, waar ze in beide manches tegen een spring­fout aanliep, heb ik even gas terug­ge­no­men. Daardoor was ze in de eerste manche van de landen­wed­strijd niet hele­maal goed aan het been. In de twee­de manche was ze duide­lijk beter, maar vandaag voel­de ze tijdens het lostij­den al heel goed aan. Dat goede gevoel bleef ook in de eerste manche, waar­in van de 44 star­ters slechts zeven combi­na­ties fout­loos wisten te blij­ven. Ook in de barra­ge bleef de merrie fantas­tisch meewer­ken, met deze derde plek als resul­taat”, aldus Dubbeldam.

Van de overi­ge vier Nederlanders deed Jur Vrieling uit Holwierde het ’t beste met VDL Bubalu. Zij kwamen met één spring­fout aan de eind­streep en eindig­den als 21ste. Leon Thijssen (Baarlo) kreeg met Tyson twee spring­fou­ten en Willem Greve (Markelo), die tijdens de landen­wed­strijd nog dubbel fout­loos bleef met Carambole, verliet nu het parcours van de Grote Prijs met 17 strafpunten.

Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) werd gecon­fron­teerd met een erg sterk sprin­gen­de Cerona HS. „Het paard over­sprong zich een paar keer en kreeg daar angst van, waar­door Hendrik-Jan tegen twee weige­rin­gen aanliep. Daarbij gleed de schim­mel in een scher­pe wending naar de steil­sprong achter ook nog eens een keer hele­maal weg, waar­door het vertrou­wen ook nog eens een deuk opliep”, aldus bonds­coach Rob Ehrens.

De winnaar Jens Fredricson was erg blij. „Ik had Marcus Ehning zijn rit gezien en die heb ik als het ware geco­pi­eerd. Daarbij is mijn paard van natu­re net iets snel­ler dan Copin van de Broy, het paard van Ehning, omdat mijn paard net iets minder hoog springt. Vanmorgen voel­de ik dat mijn Lunatic in topvorm stak en in de barra­ge­rit heb ik alles geris­keerd. Eerlijk is eerlijk, finan­ci­eel gezien is dit mijn belang­rijk­ste over­win­ning, maar mooi­er dan dat is deze belang­rijk­ste wedstrijd die ons land kent te winnen”, aldus Fredricson.

gerelateerde berichten
Total
0
Share