Jeroen Dubbeldam met Quality Time in Olympisch kader

Share
  • 23 oktober 2012 16:56

door: redactie, 23 oktober 2012 16:56

ERMELO
Na de goede prestaties van de laatste weken zat het er aan te komen: Jeroen Dubbeldam is met de Holsteiner hengst BMC Quality Time TN gepromoveerd naar het Olympisch kader. Met de tweede plaats in de Grote Prijs van Helsinki afgelopen weekend voldeden ze aan de eisen voor promotie. Eind juli schreven ze geschiedenis door de Grote Prijs op vijfsterren-niveau van San Patrignano te winnen.

Jeroen Dubbeldam met Quality Time (archief)

Jeroen Dubbeldam met Quality Time tijdens het NK. ©chmierlo.nl

De combinatie wist deze vorm de laatste maanden vast te houden. Begin september behaalden ze een mooie achtste plaats in het hoofdnummer van de Masters in Calgary, de CN International. Vorige week prijkten de Nederlands kampioenen van 2011 in de Grote Prijs van Olso in de uitslag op de elfde plaats. In de Top League wedstrijden van Dublin en Falsterbo maakten Dubbeldam en BMC Quality Time TN deel uit van het Nederlands team.

Met de merrie BMC Utascha SFN, waarmee Jeroen vorige week de wereldbekerwedstrijd in Oslo won en afgelopen zondag in Helsinki derde werd, is de Olympisch kampioen van 2000 opgenomen in het B-kader.