archief
contact
+31 6 53239630

José Woldring pro­lon­geert met Brooklyn ZZ-titel in Groningen

GRONINGEN — José Woldring wist zater­dag bij de Groninger kam­pi­oen­schap­pen in het Stadspark opnieuw de zwaar­ste spring­ti­tel op te eisen. Met haar zelf gefokte schim­mel Brooklyn was de ama­zone uit Loppersum weer de sterk­ste in de ZZ. 
José Woldring werd met Brooklyn opnieuw Gronings kampioen. ©Steven Stegen

Groningen
STEGEN.NET

José Woldring pro­lon­geerde zater­dag de Groninger titel bij het ZZ-sprin­gen. De ama­zone uit Loppersum bleek opnieuw de sterk­ste met haar schim­mel Brooklyn.

Drie ama­zo­nes wis­ten op de draf­baan in het Groninger Stadspark de bar­rage te berei­ken. Naast Woldring plaat­sten Nicole Botma en Amanda Slagter zich voor de finale. Botma moest als eer­ste met Dollards Abu Dhabi Cjs de ring in. De bar­rage liep lange tijd op rol­le­tjes, maar in het zicht van de finish ging het mis. De balk op de laat­ste hin­der­nis viel er af. Slagter kwam met Vienna als tweede aan bod, maar ook zij maakte een springfout.

José Woldring werd met Brooklyn opnieuw Gronings kampioen. ©Steven Stegen
José Woldring werd met Brooklyn opnieuw Gronings kampioen. 
📸 Steven Stegen

José Woldring had daar­mee als laat­ste star­ter de titel voor het opra­pen en kon zich zelfs nog wat tijds­over­schrij­ding per­mit­te­ren. Maar Woldring reed toch in een nor­maal basis­tempo rond, hield de zenu­wen in bedwang en ver­ze­kerde zich voor het tweede jaar op rij, wel­is­waar met enig geluk, van de zwaar­ste spring­ti­tel. Na de hul­di­ging werd ze door haar collega’s in de water­bak gegooid, maar dat was gezien de hitte geen straf.

Woldring pres­teert al lan­gere tijd con­stant met het eigen fok­pro­duct Brooklyn. En dat is knap, want ze com­bi­neert het rij­den met haar eigen media­be­drijf in Amsterdam, waar ze drie dagen per week vertoeft.

In de klasse Z ging Claus Beishuizen met de titel naar huis. In de bar­rage was hij met Arimara bijna drie secon­den snel­ler dan Rana Dalenoord. Ook Beishuizen kwam net als Woldring in de water­bak terecht. In de M‑rubriek werd Marjan te Bos kam­pi­oen voor Amanda Slagter.


 ZZ-sprin­gen Groningen 2014
  
 1.José WoldringBrooklyn0–37.78
2.Amanda SlagterVienna4–34.06
 3.Nicole BotmaDollards Abu Dhabi Cjs4–36.26
gerelateerde berichten
Total
0
Share