José Woldring prolongeert met Brooklyn ZZ-titel in Groningen

José Woldring prolongeert met Brooklyn ZZ-titel in Groningen

21 juli 2014 11:52 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

Groningen
STEGEN.NET

José Woldring prolongeerde zaterdag de Groninger titel bij het ZZ-springen. De amazone uit Loppersum bleek opnieuw de sterkste met haar schimmel Brooklyn.

Drie amazones wisten op de drafbaan in het Groninger Stadspark de barrage te bereiken. Naast Woldring plaatsten Nicole Botma en Amanda Slagter zich voor de finale. Botma moest als eerste met Dollards Abu Dhabi Cjs de ring in. De barrage liep lange tijd op rolletjes, maar in het zicht van de finish ging het mis. De balk op de laatste hindernis viel er af. Slagter kwam met Vienna als tweede aan bod, maar ook zij maakte een springfout.

José Woldring werd met Brooklyn opnieuw Gronings kampioen. ©Steven Stegen
José Woldring werd met Brooklyn opnieuw Gronings kampioen.
📸 Steven Stegen

José Woldring had daarmee als laatste starter de titel voor het oprapen en kon zich zelfs nog wat tijdsoverschrijding permitteren. Maar Woldring reed toch in een normaal basistempo rond, hield de zenuwen in bedwang en verzekerde zich voor het tweede jaar op rij, weliswaar met enig geluk, van de zwaarste springtitel. Na de huldiging werd ze door haar collega’s in de waterbak gegooid, maar dat was gezien de hitte geen straf.

Woldring presteert al langere tijd constant met het eigen fokproduct Brooklyn. En dat is knap, want ze combineert het rijden met haar eigen mediabedrijf in Amsterdam, waar ze drie dagen per week vertoeft.

In de klasse Z ging Claus Beishuizen met de titel naar huis. In de barrage was hij met Arimara bijna drie seconden sneller dan Rana Dalenoord. Ook Beishuizen kwam net als Woldring in de waterbak terecht. In de M-rubriek werd Marjan te Bos kampioen voor Amanda Slagter.


 ZZ-springen Groningen 2014
  
 1.José WoldringBrooklyn0-37.78
2.Amanda SlagterVienna4-34.06
 3.Nicole BotmaDollards Abu Dhabi Cjs4-36.26