Lynn Bulthuis wint spannende ontknoping Gronings kampioenschap

Share
  • 21 februari 2018 10:01

door: Steven Stegen, 21 februari 2018 10:01

blokjeWinschoten | STEGEN.NET

Lynn Bulthuis sleepte zaterdag in manege De Dollard de Groningse titel in het ZZ-springen in de wacht. In de barrage besliste de amazone uit Uithuizermeeden de strijd in haar voordeel met Dollards Cracker Jack. José Woldring werd kampioen in de klasse Z.

Lynn Bulthuis werd met Cracker Jack Gronings kampioen in het ZZ.

Lynn Bulthuis werd met Cracker Jack Gronings kampioen in het ZZ.
FOTO: Steven Stegen

In het ZZ deden vier combinaties mee, waarvan er twee de barrage bereikten. Rana Dalenoord startte in de barrage als eerste en kreeg met Waligra een weigering en een flinke tijdsoverschrijding. De combinatie van Niop kwam daarmee op een totaal van 11 strafpunten.

Spannend
Voor Lynn Bulthuis leek het daarna een makkie om haar eerste titel bij de paarden veilig te stellen, maar de 19-jarige amazone maakte het ongewild nog heel erg spannend. Want nadat ze met Cracker Jack een fout kreeg begon ze nog meer op safe te rijden, terwijl de seconden wegtikten. Daardoor liep ook Bulthuis tijdfouten op, maar met 9 strafpunten was ze uiteindelijk wel beter dan Dalenoord.

In de klasse Z kwamen eveneens twee deelnemers terug voor de barrage. Daarin bleek José Woldring niet te kloppen. Zij reed met Chella als enige nogmaals foutloos en ze was ook nog eens sneller dan haar tegenstander Rianne Visscher, die bovendien met Gymolga een fout opliep. Christoff Gangl werd met één strafpunt in de omloop derde met Go Go Jumbo.

De titel in het M-springen was voor Gerjanne van den Belt met Hello Twister. Christoff Gangl werd ook hier reservekampioen, nu met Gegannie.

De titel bij de pony’s ZZ ging naar Chantal Windstra met Sulaatik’s Mancinie en Emile Drenth werd kampioen in de Z grote maat met Oscar van der Beekerheide. Bij de kleine pony’s klasse Z ging de titel naar Sytze van Dellen, die met Mistery ASG dubbel foutloos bleef. In de klasse M pakten Anna Stevens (met Freedom) en Loraine Oudman (met Melody) de provinciale titels.