Dressuurploeg houdt zicht op medaille op EK Herning

Share
  • 22 augustus 2013 08:22

door: redactie, 22 augustus 2013 08:22

HERNING | Stegen.net | KNHS | ANP
Met een voorlopig vijfde plaats voor Hans Peter Minderhoud (Glock´s Romanov) en een hele knappe zevende stek voor Daniëlle Heijkoop (Kingsley Siro) hebben de eerste twee Nederlandse dressuurcombinaties op het EK aan de verwachting voldaan.

Hans Peter Minderhoud met Romanov.

Hans Peter Minderhoud met Romanov.

Hans Peter Minderhoud scoorde 71,353%. ,,Ik had wel wat kleine foutjes, maar ik had een hogere score verwacht”, aldus de ruiter uit Harskamp. Debutante Daniëlle Heijkoop kwam tot een score van 70,228%. ,,Jammer dat ik fouten had in onderdelen die dubbel tellen, de eners en de galoptraversalen. Kingsley Siro stond fijn aan de hulpen en het losrijden ging ook goed. Dit is mijn eerste EK en dat is toch net wat spannender dan bijvoorbeeld een NK of Aken. Zonder de fouten had ik misschien wel 73 of 74 procent kunnen scoren.”

Volgens Heijkoop hebben mogelijk ook haar onbekendheid en startpositie een rol gespeeld. ,,Ik reed als vierde starter en dan zijn de juryleden misschien nog wat voorzichtiger met hun punten. Daarnaast ben ik ben nog niet bekend bij alle juryleden. Als je bekender bent en een staat van dienst hebt opgebouwd, dan zijn juryleden vaak geneigd iets hoger te punten.”

Nederland maakt zeker kans op een teammedaille. Donderdag rijden Edward Gal en Adelinde Cornelissen.