Daniëlle Heijkoop en Kingsley Siro vijfde in wereldbeker Stuttgart

Share
  • 22 november 2014 20:29

door: redactie, 22 november 2014 20:29

blokjeSTUTTGART | STEGEN.NET | KNHS
Daniëlle Heijkoop is zaterdag als vijfde geëindigd in de wereldbeker dressuur in Stuttgart. De Rotterdamse was met Kingsley Siro de beste Nederlander, met vier Duitse amazones voor zich. Fabienne Lutkemeier, die de wedstrijd wist te winnen met D’Agostino, heeft nu de leiding in de tussenstand.

Op de tweede plaats eindigde Jessica von Bredow-Werndl met de KWPN gefokte Unee (Gribaldi x Dageraad), terwijl Isabell Werth samen met Don Johnson genoegen moest nemen met de derde plek.

Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro.

Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro (archief).

Ondanks haar vijfde plek was Daniëlle Heijkoop uiterst tevreden met haar optreden in Stuttgart. ,,De score is vergelijkbaar met onze score in Lyon, maar voor mijn gevoel hebben we een betere prestatie neer weten te zetten. Liepen we in Lyon soms niet helemaal synchroon met de muziek, vandaag klopte dat als een bus”, aldus Heijkoop.

In de Grand Prix op vrijdag waren een paar kleine foutjes in haar rit geslopen. Zo zat er een hakkeltje in de changementen om de twee en hadden de pirouettes iets meer mooier gekund. ,,Vandaag paste echt alles en dan is het jammer dat dit niet tot uitdrukking komt in de jurywaardering. Vooral in de piaffe en passage was Siro echt heel goed, net als de pirouettes, maar het is net alsof de jury dan de uitvoering van de vorige dag nog tussen de oren heeft. Ik was natuurlijk graag een paar plaatsen hoger geëindigd, maar ga met een goed gevoel naar huis”, vertelde Daniëlle, voor wie dit de tweede wedstrijd van het indoor seizoen was en zij gaat zich nu voorbereiden op de wereldbeker wedstrijd van Londen, half december.

Niet tevreden
Patrick van der Meer uit Naaldwijk was na zijn kür met Uzzo (Lancet x Indoctro) niet tevreden. ,,Eerlijk gezegd ging het vandaag in de Kűr beter dan gisteren in de Grand Prix. Toen reed ik te afwachtend, maar ook vandaag ging het niet zoals het moet en kan. We hadden niet echt grote fouten, maar in het begin van de proef hadden we last van spanning. Het galopgedeelte was wel goed, net als de laatste lijn, maar meer als een tiende plek zat er gewoon niet in”, aldus Patrick van der Meer.